Chirurg român apreciat în Marea Britanie, respins în România: „Ceea ce văd în Marea Britanie este foarte multă concentrare pe drumul pacientului, pe acces egal la tratament și pe transparenta în ceea ce privește auditul rezultatelor. Acestea sper că vor fi mai …”

(Last Updated On: October 1, 2019)

Medicul Șerban Stoica, specialist la o clinică din Bristol, Marea Britanie, unul dintre cei mai buni medici în chirurgia cardiotoracica și în bolile congenitale, a explicat motivele care l-au determinat să părăsească țara.

Doctorul, împreună cu o echipă de medici britanici, vine periodic în țară pentru a opera pro bono zeci de cazuri dificile de copii. În urmă cu câțiva ani a încercat să se întoarcă în România, însă nu a găsit un loc de muncă stabil, scrie ziarulromanesc.net.

Chirurg român apreciat în Marea Britanie, respins în România: „Ceea ce văd în Marea Britanie este foarte multă concentrare pe drumul pacientului, pe acces egal la tratament și pe transparenta în ceea ce privește auditul rezultatelor. Acestea sper că vor fi mai ...” 1

„Mulți medici care pleacă, nu se mai întorc, și asta nu din dorința de a nu mai reveni. Eu chiar îmi căutam un loc de muncă în țară în urmă cu vreo zece ani, când voiam să mă stabilesc definitiv undeva, dar nu am găsit și atunci am rămas să activez în străinătate. Am, însă, o strânsă legătură cu țara, particip nu numai la întruniri de genul acesta, dar chiar tratăm copii în România și nu numai”, a declarat doctorul Soica.

„Ceea ce văd în Marea Britanie este foarte multă concentrare pe drumul pacientului, pe acces egal la tratament și pe transparenta în ceea ce privește auditul rezultatelor. Acestea sper că vor fi mai preponderente și în România în anii următori. După mulți ani, am primit oferte de a mă întoarce acasă și am mintea deschisă în această direcție.

E o situație mai complicată, însă, acum, copiii mei născându-se în altă țară și având drumul lor, nu pot să fac un zig-zag între generații”, a mai spus dr. Șerban Stoica.