”Celentano” președintele României. Ce le-ar face parlamentarilor români, dacă ar fi șef de stat

Adrian Văncică, actorul care îl joacă pe Celentano” în serialul ”Las Fiebrinți”, a fost provocat să încerce un joc de imaginație. Corespondentul Pro TV Vitalie Cojocari l-a provocat să se gândească la câteva măsuri pe care le-ar lua dacă ar fi Președintele României.

Actorul spune că unul dintre primele lucruri pe care l-ar face ar fi să-i oblige pe parlamentari să fie testați psihologic, scrie stirileprotv.ro.

”Celentano” președintele României. Ce le-ar face parlamentarilor români, dacă ar fi șef de stat 1

Adrian Văncică: ”Testări psihologice, toți din Parlament. Păi stai mă, tu dai testare psihologică dacă dai de permis, să conduci o mașină, și nu dai testare psihologică când conduci o țară? După aia le-aș da și un examen de limba și literatura română. Mă, trebuie să știi și tu, ești în Parlamentul României? Trebuie să știi și tu un pic de Eminescu, de Caragiale.”

Vitalie Cojocari: Doar parlamentarii?

Adrian Văncică: ”Și Guvernul. I-am băgat pe toți. Bă, tu ești român, da? Nu știu, mă, să vorbească în limba română. Sunt unii care omoară acuzativul. Băi, mai întâi stai acasă și învață limba română și după aia vino aici, te rog frumos, ca să intri tu într-o încăpere unde este steagul României, da? Hai!

Pentru că România trebuie condusă de cineva, am pretenția ca cine o conduce să știe și alte limbi străine, nu doar româna. Dar măcar să știe limba română foarte bine. E jenant, mă!”