(Last Updated On: October 9, 2019)

Probleme pentru un avion Blue Air care a aterizat la Iași. Ieri noapte aeronava, care venea de la Munchen și avea 112 pasageri la bord, a aterizat din a doua încercare, din cauza unor probleme tehnice.

Alarma în bord s-a declanșat când avionul era deasupra Ungariei. Pasagerii au aflat de incident doar după aterizare. În bord s-a aprins un senzor care semnala o posibilă problemă la trenul de aterizare, informează ziaruldeiasi.ro.

Blue Air, reacție după ce un avion a aterizat de urgență. „Un senzor de la aeronavă a arătat că sunt probleme la ...” 1

Toți pasagerii au fost debarcați în siguranță.

Reprezentanții aeroportului Iași au scris pe Facebook: Aterizare în condiții de siguranță a aeronavei Blue Air care opera zborul Munchen- Iași

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul mediatic cu privire la zborul Munchen- Iași, operat de compania Blue Air în data de 8 octombrie a.c., facem următoarele precizări:

„Un senzor de la aeronavă a arătat că sunt probleme la roata din faţă, la trenul de aterizare. Piloţii au făcut o simulare de aterizare pentru a vedea dacă sunt probleme, trenul de aterizare a reacţionat la comenzi, iar pe urmă s-a făcut aterizarea în condiții de siguranță. Pentru că exista posibilitatea ca acel tren de aterizare să nu funcționeze corespunzător, conform procedurilor pentru astfel de situații, s-a format dispozitivul pentru cazuri de urgență, la fața locului intervenind toate forţele din aeroport, cât şi din afara acestuia. Precizez că aterizarea s-a desfășurat în condiții de siguranță și în conformitate cu procedurile în vigoare. Toți cei 112 pasagerii și-au păstrat calmul, iar imediat după aterizare a fost declanșată procedura de inspecție a aeronavei”, a declarat Cătălin Bulgariu, Directorul General al Aeroportului Iași.