(Last Updated On: October 10, 2019)

PSD și-a pierdut majoritatea în parlament după cei trei ani de când se află la guvernare. Ultima înfrângere a venit astăzi, după ce moțiunea de cenzură inițiată de opoziție a trecut cu 238 de voturi.

Barbu Mateescu a scris pe Facebook: „PSD și ALDE aveau în urma parlamentarelor 250 de parlamentari. Opoziția (PNL, USR, PMP) 168.

Barbu Mateescu, despre înfrângerea Vioricăi: „Dezintegrarea la nivel parlamentar a fost ieșită din comun. Să fii la putere și să pierzi un avantaj de 80-130 de parlamentari e extrem de rar în România, în special în cazul...” 1

Avantajul puterii era de 82 (!) de parlamentari. Adică 17 peste majoritatea simplă chiar dacă nu se cerea ajutorul UDMR sau minorităților naționale. Dacă se cerea ajutorul și-l dădeau, mai furnizau încă 47 de voturi. Deci avantaj potențial total 129 parlamentari față de opoziție.

Dezintegrarea la nivel parlamentar a fost ieșită din comun. Să fii la putere și să pierzi un avantaj de 80-130 de parlamentari e extrem de rar în România, în special în cazul unei guvernări PSD. (Și fără o criză economică imensă și evidentă).”