(Last Updated On: October 29, 2019)

Accidentările fac legea în tenisul feminin. Chiar dacă joacă foarte bine, jucătoarele de top trebuie să ia câte o pauză medicală.

Naomi Osaka (2 WTA, 22 de ani) s-a retras în această dimineață de la Turneul Campioanelor. Japoneza a luat decizia pe fondul unor probleme apărute la umărul drept.

Avantaj Simona Halep? Naomi Osaka s-a retras de la Turneul Campioanelor! Cum poate profita Halep 1

Nipona, locul secund în clasamentul WTA, va fi înlocuită de Kiki Bertens, 27 de ani, locul 10 WTA. Olandeza va debuta azi, de la ora 12:30, când urmează s-o înfrunte pe Ashleigh Barty, 1 WTA, anunță Gazeta Sporturilor.

„Sunt foarte dezamăgită pentru că trebuie să mă retrag din această competiție. A fost un eveniment extraordinar la Shenzhen, cel mai mare eveniment WTA din tot acest an. Nu așa am vrut să se termine turneul sau sezonul pentru mine. Vreau să mă fac bine și sper să mă întorc aici la anul”, a fost anunțul japonezei.

Simona Halep poate profita de retragerea japonezei. Românca, locul 4 WTA în clasamentul live neoficial, mai are nevoie de două victorii pentru a o depăși în ierarhia mondială pe Osaka și a urca pentru moment pe podium. Simona poate termina anul pe 2, Ashleigh Barty asigurându-și astăzi matematic locul 1 la finalul lui 2019.