Ar fi bine pentru pădurari? C.T. Popescu: Să vină jandarmii „care n-au pe nimeni de bătut în momentul de față” să îi apere pe pădurari

(Last Updated On: October 18, 2019)

Gazetarul Cristian Tudor Popescu propune ca jandarmii să meargă să-i apere pe pădurari de hoții de lemne. Jandarmii care n-au pe nimeni de bătut în momentul de față.

„În acest timp, în care se pune problema guvernului monocolor și a anticipatelor și a Hidroelectrica pe bursă, în acest timp mor pădurari unul după altul, uciși. Atacați, uciși… O țară întreagă se uită la asta, iar lemnul se fură ca-n codru. Și-n acest timp nu se găsește nimeni în vreun guvern, în ăsta care nu există, în ăsta care e mort – cum zice Ponta -, de la Palatul Victoria… Cineva, dă un ordin, dă ceva, cum zicea Adrian Păunescu”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Ar fi bine pentru pădurari? C.T. Popescu: Să vină jandarmii „care n-au pe nimeni de bătut în momentul de față” să îi apere pe pădurari 1

„Ce ordin să dea? Să vină jandarmii. Jandarmii care n-au pe nimeni de bătut în momentul de față. Să vină să îi apere pe oamenii ăia, pe pădurari. Și să apere pădurile patriei de hoți. Și să se asigure urmărirea lemnului, traseul lemnului cu organele de forță, poliție, jandarmi. Acolo este cheia, ca și la fierul vechi, furatul de capace de canal, instalații de irigații și așa mai departe.

Totul e să urmărești unde se duc ăia să-l vândă. Așa-i și la lemn, trebuie să urmărești lemnul. Dacă îi împiedici să mai vândă lemn de furat, asta e, îi blochezi cu adevărat pe hoți. Nimic din toate astea nu se face. Între timp noi avem probleme ca guvernul să fie neapărat „monocolor”, a mai spus gazetarul.

Florin Călinescu: Liviu Pop din Maramures a fost asasinat in timpul serviciului. Era padurar. Nu e singurul caz.
Trei copii au ramas fara tata si numai Dumnezeu stie cum se va descurca mama lor pentru a-i creste.

Ar fi bine pentru pădurari? C.T. Popescu: Să vină jandarmii „care n-au pe nimeni de bătut în momentul de față” să îi apere pe pădurari 2

Statul va sta deoparte. E ocupat cu alegerile prezindentiale si instalarea unui nou guvern care se va dovedi si el incapabil.

Cateva solutii:
-padurarii sa fie echipati cu arme letale desigur cu examenele necesare.
– padurarii sa fie echipati cu aparatura de filmare.

– padurarii sa circule cu masini de teren, atvuri, elicoptere, salupe de mare viteza.
-padurarii sa aiba statut de jandarmi sau sa fie in echipa cu unul sau doi jandarmi, dupa caz.
– padurarii sa fie remunerati in masura in care isi fac datoria si asigurati pentru viata.

– sotia padurarului sa fie remunerata intr-un cuantum suficient pentru a avea grija de camin si familie.
– in cazul in care padurarul este ucis, ucigasii si statul vor sustine familia decedatului, pana la absolvirea studiilor de catre copiii acestuia. Sotia va primi o indemnizatie toata viata.

-pedeapsa pentru cei care taie padurea in mod nejustificat sa fie incadrata de la 10 la 25 de ani fara posibilitatea eliberarii conditionate.
– pedeapsa pentru cei care ucid sa fie pe viata, fara posibilitatea eliberarii conditionate.
– desigur, padurarii care devin infractori vor fi pedepsiti tot de la 10 la 25”.