(Last Updated On: October 10, 2019)

Dan Barna, a declarat imediat după căderea Guvernului Dăncilă că USR va cere în continuare alegeri anticipate. Restul partidelor refuză, mulți parlamentari actuali nu vor mai prinde un mandat.

Andrei Lupu: „Tot aud ca nu se pot organiza alegeri anticipate/ca nu se pot organiza decât peste 6 luni. Dacă vor, se poate.
Hai sa clarificam calendarul:

Andrei Lupu: „Tot aud ca nu se pot organiza alegeri anticipate/ca nu se pot organiza decât peste 6 luni. Dacă vor, se poate. Hai sa clarificam calendarul”: 1

1. Luni (14 oct) președintele propune un prim-ministru. Începe sa curgă termenul de 60 de zile.
2. Vineri (18 oct) Parlamentul îl respinge.
3. Luni (21 oct) președintele face a doua propunere.
4. Vineri (25 oct) Parlamentul îl respinge.
5. 15 dec: se împlinește termenul de 60 de zile prevazut de constitutie.
6. 16 dec: președintele emite decretul de dizolvare.
7. 16 dec: Guvernul adopta HG de organizare in 90 de zile.
8. 22 martie 2020: alegeri parlamentare.

Nu ma credeți pe cuvânt. Mai jos, textul constitutiei:
(…)Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură. (Art. 89, alin.(1) Constitutua României).

Probabil ca o sa auziți din plin in următoarele zile parlamentari și lideri politici spunând ca nu se poate. De fapt, le e frica sa își piardă locul”.

Tudorel Urian: „Am auzit declarațiile lui Dan Barna. Excelente! E clarca în actuala structura a Parlamentului, PSD va sabota orice program al opoziției, astfel încât toată nota de plata a dezastrului Dancila sa fie pusa în seama ei. Ponta cheamă chiar acum PSD în jurul lui. Alegerile anticipate și o noua majoritate, speram, confortabila, sunt singura soluție viabilă”.