(Last Updated On: October 9, 2019)

Caprele negre au ajuns pe lista neagră a PSD. Vor fi omorâte fără milă, oficial, 609 capre.

Senatorii au respins în şedinţa de miercuri, cu 33 de voturi ”pentru”, 36 ”împotrivă” şi două abţineri, proiectul iniţiat de parlamentari USR care vizează introducerea caprei negre pe lista animalelor ce nu pot fi vânate, anunță Libertatea. 

Allen Coliban, senator USR: „PSD a decis: 609 capre negre vor fi ucise!
Împreună cu colegii Cornel Zainea și Mihai Goţiu am inițiat o lege (L441/2019 – https://www.senat.ro/Legis/lista.aspx…) pentru includerea caprei negre în rândul speciilor protejate. Astăzi, ea a fost respinsă, la limită, de Senat – 35 voturi împotrivă, 32 pentru, 2 abțineri.

Allen Coliban: „PSD a decis: 609 capre negre vor fi ucise! Capra neagră nu face niciun rău omului, nici animalelor domestice, nici culturilor agricole. Capra neagră este un simbol al României și al Munților Carpați. Petiția pentru salvarea caprei negre a adunat ...” 1

Capra neagră a fost, în trecut, Monument al Naturii în România. Cu toate acestea, braconajul și vânătoarea au dus la dispariția ei din anumite zone (ex: Munții Rodnei), fiind necesare măsuri de repopulare. La ora actuală efectivele sunt evaluate pe baza raportărilor gestionarilor de fonduri cinegetice, existând multe indicii că numărătoarea nu este una reală (ex: raportări care indică efective dublate de la un an la altul). Inclusiv cotele de vânătoare aprobate de Minister ridică semne de întrebare (ex: 104 exemplare vor fi împușcate în acest an în județul Gorj, la o populație totală estimată la 445 de exemplare).

Capra neagră nu face niciun rău omului, nici animalelor domestice, nici culturilor agricole. Capra neagră este un simbol al României și al Munților Carpați. Petiția pentru salvarea caprei negre a adunat 12.000 de semnături și am depus-o azi, la Senat.
Toate aceste argumente nu au contat pentru PSD, care a permis uciderea a 609 capre negre în sezonul 2019-2020.

Inițiativa va ajunge la Camera Deputaților, cameră decizională. Este important mesajul pe care îl vom transmite cu toții acolo, prin urmare semnați și distribuiți petiția – Protejaţi caprele negre!”
Ești de acord ca să fie împușcate?