Alex Dima: „M-am uitat în această dimineață la șoferi în trafic. Multi, cu telefonul în mână.🧐 Oare de ce nu reușim să respectăm regulile?”

(Last Updated On: October 15, 2019)

Noul Cod rutier prevede amenzi usturătoare pentru șoferii care folosesc telefonul mobil la volan. Polițiștii vă pot opri acum  pe dreapta. să vă dea amendă și , mai grav, să vă ia permisul de conducere pentru folosirea telefonului.

În primele opt ore de la schimbarea codului rutier s-au dat amenzi în valoare de 30.000 de lei, informează digi24.ro. Acest lucru nu îi oprește pe șoferii români.

Alex Dima: „M-am uitat în această dimineață la șoferi în trafic. Multi, cu telefonul în mână.🧐 Oare de ce nu reușim să respectăm regulile?” 1

Alex Dima a scris pe Facebook: „M-am uitat în această dimineață la șoferi în trafic. Multi, cu telefonul în mână.🧐 Oare de ce nu reușim să respectăm regulile?”

Dacă ați fost prins că ați încălcat noile reguli, riscați o amendă de până la 1.160 de lei. Nu doar că vorbesc la telefon, dar 40% dintre șoferii români trimit SMS-uri în timp ce conduc, arată statisticile.

Verificarea unei notificări pe rețelele de socializare sau scrierea unui mesaj distrag atenția de la trafic pentru cel puțin 5 secunde. La doar 14 kilometri pe oră, asta înseamnă parcurgerea în orb a 14 metri.

Schimbarea vine după ce zeci de pasageri au murit pentru că șoferii erau preocupați să transmită live pe Facebook.

Mare atenție: legea spune că șoferii nu pot folosi nici camerele de bord sau GPS-ul portabil atunci când se află în mers.