(Last Updated On: October 9, 2019)

Joi este o zi decisivă în viața României. Cel mai slab Guvern al țării este la un pas de a foi trimis acasă. Opoziția a inițiat o moțiune de cenzură, trebuie 233 de voturi pentru. În această noapte se face inventarul celor care lipsesc mâine de la vot.

Moise Guran: „Această fotografie de după Colectiv mi-a inspirat câteva articole. Individa cu pancarta se numește Oana Bîzgan și a intrat în parlament în 2016, pe listele USR. Am votat-o, fără să știu că e “fata cu rock…” Am aflat asta la un an după, în octombrie 2017, când s-a cărat din USR, fiind o “nicușoristă”. Înțeleg că încă mai e.
Moise Guran: „Această fotografie de după Colectiv ... Individa cu pancarta se numește Oana Bîzgan și a intrat în parlament în 2016, pe listele USR. Am votat-o ...Oana a anunțat că nu va participa la moțiunea de mâine, pentru că are o conferință la Londra. F....g politics! Îți retrag votul, Oana. Rămâi acolo! 1

Oana a anunțat că nu va participa la moțiunea de mâine, pentru că are o conferință la Londra. F….g politics!
Îți retrag votul, Oana. Rămâi acolo!
#casăștim pls. share!”

Cu nici 24 de ore înaintea dezbaterii în Parlament, Ludovic Orban a făcut inventarul voturilor și a anunțat că Opoziția se bazează pe cel puțin 240 de voturi. „Avem 237 de semnatari. Știu doar că un parlamentar nu poate participa din motive de sănătate. Există dubii asupra altor doi parlamentari, dar noi avem angajamentul din partea a 10 parlamentari. (…) Toate estimările pleacă de la cifre reale și de la înțelegerile cu oameni care sunt serioși. Predicția mea este că moțiunea va fi adoptată. Avem cel puțin 10 parlamentari care vor vota chiar dacă nu au semnat moțiunea”, a declarat, miercuri,Ludovic Orban, la Digi 24, potrivit Hotnews.

Oana Dimofte:Există ceva care m-ar enerva și mai tare decât să pice moțiunea de mâine. Faptul că niște neicanimeni care au semnat-o doar pentru a se lăsa convinși să nu o voteze vor avea mâine zi de plată. Pe banii mei.
Moise Guran: „Această fotografie de după Colectiv ... Individa cu pancarta se numește Oana Bîzgan și a intrat în parlament în 2016, pe listele USR. Am votat-o ...Oana a anunțat că nu va participa la moțiunea de mâine, pentru că are o conferință la Londra. F....g politics! Îți retrag votul, Oana. Rămâi acolo! 2

Da, faptul că ăia își vor umple buzunarele ca recompensă că s-au răzgândit din trădarea față de #Veorica mă enervează mult, mult mai tare decât să pice moțiunea. Pentru că este mult mai defect și mai toxic pentru minima ideea de democrație”.