(Last Updated On: October 9, 2019)

Anchetatorii nu au reușit să dovedească mărturia lui Dincă astfel că au apelat la FBI.

Specialiști din cadrul FBI au mers, săptămâna trecută, la Penitenciarul Jilava, pentru a-l supune pe Gheorghe Dincă unei analize comportamentale. Surse judiciare din anchetă au declarat că au cerut străinilor sprijin și pentru a realiza profilul psihologic al presupusului criminal din Caracal. Anchetatorii cazului din Caracal speră să afle analizând datele obținute cât de sincer este Dincă atunci când spune că le-a ucis pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu, anunță Antena 1.
Experții FBI l-au analizat pe Dincă la Jilava. Cum s-a schimbat Gheorghe Dincă în penitenciarul de la Jilava. „Abia acum începe să înţeleagă ce-l aşteaptă“ 1

Presupusul criminal din Caracal a stat patru ore de vorbă și cu specialiştii INML, pentru a i se stabili inclusiv de autoritățile competente din România profilul psihologic.

De când a fost transferat din arestul IPJ Olt în arestul Capitalei, iar apoi la Jilava, cel care a mărturisit că le-ar fi ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu a început să se schimbe.

„Îl enervează deţinuţii. Simte că nu mai poate deţine controlul. În faţa lor e un alt om. Se vede că îi este teamă, se plânge că-l înjură, că-l scuipă, că-l ameninţă, că-i vorbesc urât. Probabil, abia acum începe să înţeleagă ce-l aşteaptă după gratii. În realitate, Dincă e un fricos”, spun surse din cadrul anchetei citate de Adevarul.

Gheorghe Dincă a fost transferat, marţi, 1 octombrie, din Arestul Central la Spitalul Penitenciar Jilava, pentru expertiza psihiatrică, în urma căreia se va stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care a săvărşit faptele recunoscute. Dincă a fost expertizat şi de specialiştii FBI cărora procurorii DIICOT le-au cerut sprijinul.