(Last Updated On: October 10, 2019)

Moțiunea de cenzură votată astăzi în Parlament a trecut cu 238 de voturi. Opoziția a beneficiat și de 10 voturi venite de la deputații minorităților naționale, dar posibil și de la parlamentari PSD sau foști PSD.

Astfel, 11 dintre cei 16 deputați ai minorităților naționale au votat la moțiunea de cenzură. Ei au votat secret, așa că nu se știe dacă vreunul dintre voturilor lor s-au numărat printre cele 5 exprimate împotriva moțiunii, transmite g4media.ro.

10 voturi esențiale. Cine sunt parlamentarii care au trimis-o acasă pe Viorica Dăncilă 1

Deputații minorităților care au votat au fost: Adnagi Slavoliub, Firczak Iiulius Marian, Ganț Ovidiu, Ghera Giureci Slobodan, Grosaru Andi Gabriel, Longher Victoria, Varujan Pambuccian, Petrețchi Nicolae Miroslav, Popescu Mariana Venera, Stoican Bogdan Alin și Zisopol Dragoș Gabriel.

De asemenea, doi deputați PSD au votat la moțiune: șeful tineretului social-democrat, Gabriel Petrea și Marius Bota, care a fost și semnatar al moțiunii de cenzură.

Nu în ultimul rând, deputatul Mihăiță Găină, finul ministrului Petre Daea, a votat și el la moțiunea de cenzură, document pe care l-a și semnat de altfel.

Și Mihai Niță, un alt deputat neafiliat, fost membru ALDE până săptămâna trecută, a votat la moțiune.

Radu Vancu a scris pe Facebook: „A căzut guvernul. Împotriva căruia am protestat cu toții sute de zile în șir.

A căzut după ce a distrus masiv peste tot.

Dar, în același timp, n-a reușit să facă exact distrugerile esențiale, pe care le urmăreau cu disperare. Încât fostul șef al partidului e la închisoare, iar actualul șef al partidului e lestul care trage în jos partidul.

Iar dacă n-au reușit, și nouă ni se datorează. Nouă, celor care am stat în stradă. Și am îndurat nu doar frigul, arșița, ploaia – mai greu de îndurat a fost mitocănia celor care ne numeau fire de praf, șobolani, răgălii, viermi.

Ei bine, firele de praf au învins. Cei fără putere înving întotdeauna puterea – dacă au speranță & perseverență.

E o lecție pe care, spre binele nostru, al tutoror, ar trebui să o învățăm cu toții: și cei de la putere, și cei fără putere.

România are anticorpi.”