Votat! Kovesi este Procuror Șef European! Consiliul UE a votat pentru susținerea lui Kovesi

(Last Updated On: September 19, 2019)

Coșmarul PSD s-a adeverit. Laura Codruța Kovesi este Procuror Șef European! A primit 17 voturi dintr-un total de 22.

Consiliul UE, în formatul COREPER (ambasadorii statelor membre), a votat în urmă cu câteva momente pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, au declarat pentru G4Media.ro surse europene.

Votat! Kovesi este Procuror Șef European! Consiliul UE a votat pentru susținerea lui Kovesi 1

Informația a fost confirmată de PNL înntr-un comunicat. Reamintim că și Parlamentul European – cealaltă instituție implicată în numire, o susține pe Kovesi, ceea ce înseamnă că din acest moment vor începe formalitățile pentru instalarea acesteia în funcție.

„Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Preşedintele Klaus Iohannis, alături de liderii şi europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruţa Kovesi”, declară preşedintele PNL, Ludovic Orban, citat de News.ro.

„În acelaşi timp, este o palmă imensă primită de Guvernul Dăncilă din partea statelor europene. Mesajul transmis Guvernului PSD este că poziţiile pe care le adoptă nu sunt luate în seamă, nu sunt în concordanţă cu abordările europene. Actualul Guvern este căzut în irelevanţă şi nu poate obţine nimic bun pentru România”, conchide liderul PNL.

Revenim cu detalii!