Viorica merge în America sa-l pârască pe Iohannis. „Nu merg în SUA pentru poze. Voi aduce în discuție că președintele blochează guvernul …eu nu am un ministru măcar interimar pe energie”

(Last Updated On: September 19, 2019)

Viorica Dăncilă va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii unde-l va pârî pe Klaus Iohannis că nu-i pune ministru la Energie pentru a semna contracte importante.

„Pentru că tot spuneați că această luptă va fi o luptă incorectă, o luptă în care știrile false vor ocupa un loc de frunte, nici nu s-a vorbit bine de această vizită pentru că s-a spus că mergem pentru poze, pentru cine știe ce alte considerente. Nu, merg să îmi reprezint țara și deja merg pentru a întări relațiile transatlantice, nu merg să fac promisiuni, merg ca să concretizăm lucruri care leagă SUA de România.

Viorica merge în America sa-l pârască pe Iohannis. „Nu merg în SUA pentru poze. Voi aduce în discuție că președintele blochează guvernul ...eu nu am un ministru măcar interimar pe energie” 1

Merg ca să semnez acorduri între România și SUA bineînțeles în beneficiul României care să genereze un val de încredere mult mai mare în țara noastră. Merg să mă întâlnesc cu companii americane pentru a le vorbi despre investițiile în România, le spun pentru a le prezenta posibilități de investiții dar și cum a încurajat și cum vrea să încurajeze Guvernul României investițiile americane.

Merg în cadrul ONU să vorbesc alături de regele Iordaniei și președintele Macron pe o dezbatere privind terorismul având în vedere că este un lucru care îngrijorează foarte mult nu numai în Europa, în toată lumea”, a declarat Viorica Dăncilă la Antena 3, potrivit Digi 24.

„În loc să mergem în SUA cu un Guvern care își face datoria, cu un președinte care este responsabil pentru buna relaționare cu celelalte instituții, care trebuie să susțină un Guvern indiferent de culoarea lui politică, eu așa aș fi face dacă aș fi președintele României, indiferent de culoarea politică al Guvernului, Guvernul trebuie să funcționeze, că nu funcționează pentru președinte, funcționează pentru cetățeni, plec în SUA în condițiile în care avem o decizie a CCR pe care președintele nu o pune în aplicare, în care trebuie să avem discuții pe energie, iar eu nu am un ministru măcar interimar pe energie, cu toate că decizia e obligatorie de a numi un interimar, deci este o situație nu tocmai plăcută și cred că ar fi trebuit să primeze în primul rând imaginea României în cadrul acestor întâlniri externe în care vrem să generăm un val de încredere”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 22 – 29 septembrie. Șeful Executivului va avea o întrevedere și cu vicepreședintele SUA Mike Pence, la care va semna cu oficialul american un acord în domeniul energetic, au precizat sursele citate.