(Video) Emoții pentru românii din UK. Brexitul se amână? Haos în Parlamentul britanic. Sorin Ionita: „Momente istorice: migratia politica la englezi, live pe video, cand un conservator trece granita, se aseaza la opozitie si lasa pe BoJo fara majoritate parlamentara, tocmai cand ala batea campii cum o sa libereze el comertul UK dupa 46 ani de impilare europeana….”

(Last Updated On: September 4, 2019)

Scene istorice în Parlamentul Britanic. Parlamentul de la Londra preia controlul asupra Brexit din mâinile premierului Boris Johnson.

Partidul premierului britanic Boris Johnson a pierdut majoritatea în Parlament după ce unul dintre deputați a demisionat din rândurile conservatorilor și s-a alăturat formațiunii liberal-democrate, nemulțumit de faptul că șeful executivului vrea să părăsească Uniunea Europeană chiar și în lipsa unui acord, informează digi24.ro.

Sorin Ionita a scris pe Facebook: „Momente istorice: migratia politica la englezi, live pe video, cand un conservator trece granita, se aseaza la opozitie si lasa pe BoJo fara majoritate parlamentara, tocmai cand ala batea campii cum o sa libereze el comertul UK dupa 46 ani de impilare europeana. Se contureaza o preluare a controlului de parlament si amanare a Brexit dupa 31 octombrie. Noaptea mintii.”

După obţinerea controlului asupra afacerilor parlamentare, în pofida obiecţiilor Guvernului Boris Johnson, opoziţia va încerca miercuri să adopte o lege care l-ar obliga pe Johnson să ceară Uniunii Europene să amâne Brexit-ul până la 31 ianuarie 2020, în afara cazului în care un acord de Brexit este aprobat de Parlament ori Legislativul de la Londra acceptă ieşirea fără acord din Blocul comunitar.

Membrii Camerei Comunelor au aprobat marți seara o moțiune ce permite opoziției să stabilească agenda Parlamentului de la Londra, acesta fiind primul pas în cadrul unui proces ce ar permite blocarea planului premierului Boris Johnson de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană fără un acord.

Imediat, premierul a anunțat că partidul său, Partidul Conservator, va depune o moțiune pentru convocarea de alegeri anticipate.

Premierul britanic a anunțat că dacă legea privind blocarea unui Brexit fără acord va trece, atunci va cere un vot pentru anticipate, alegeri ce ar putea avea loc la 14 octombrie, în condițiile în care Brexitul este prevăzut la 31 octombrie.