Update. Profesoara a dat cu spray lacrimogen în copii. Mama unuia dintre elevi: „La un moment dat, un băiat a vrut să meargă la toaletă, învăţătoarea nu l-a lăsat şi atunci copiii au …”

(Last Updated On: September 13, 2019)

Noi detalii au apărut în cazul învățătoarei din Satu Mare care a atacat doi copii cu spray lacrimogen.

Cei mici erau agitaţi pentru că unul dintre ei voia la toaletă, iar învăţătoarea nu i-a dat voie şi, în acest fel, a considerat că îi potoleşte pe toţi. Doi copii au avut nevoie de îngrijiri medicale, scrie stiripesurse.ro.

Update. Profesoara a dat cu spray lacrimogen în copii. Mama unuia dintre elevi: „La un moment dat, un băiat a vrut să meargă la toaletă, învăţătoarea nu l-a lăsat şi atunci copiii au ...” 1

Mama unuia dintre elevi: „Copiii erau puţini agitaţi, cum s-au întors din vacanţă. La un moment dat, un băiat a vrut să meargă la toaletă, învăţătoarea nu l-a lăsat şi atunci copiii au devenit agitaţi şi învăţătoarea a dat cu spray lacrimogen în clasă. La copil îi este frică şi refuză să mearga acum la şcoală. Nu ştim ce să facem”.

Tatăl fetei de 7 ani: „M-a sunat băiatul, care e în clasa a şaptea, că doamna învăţătoare de la fată din clasă a dat cu spray lacrimogen în clasă. A spus că a fost în legitima apărare, dar de cine să se apere, de copiii de 6-7 ani te aperi? Nu e normal aşa ceva!”.

Unchiul fetei de 7 ani: „Nu-i normal ce s-a întâmplat. Învăţătoare, dacă nu e făcută să predea, să fie la catedră şi nu are răbdare, trebuia să stea acasă”.

După ce învăţătoarea a pulverizat spray lacrimogen în clasă, copiii au început să ţipe. Alertaţi, cei din conducerea şcolii au chemat un echipaj medical, care le-a acordat îngrijiri. Cei mici se plângeau că nu pot deschide ochii şi nu pot să respire.

Învăţătoarea Luminiţa Farcău preda la şcoala din localitatea Săltau, judeţul Satu Mare, de doar trei zile. Era suplinitoare şi avea un contract de muncă încheiat pe o perioadă determinată de un an.