Tatăl lui Dan Barna a muncit 12 ani în Italia. ”Am crescut aşteptând telefonul de duminică dimineaţa. Emigraţia nu este o statisică rece, este, de fapt, trăirea personală a fiecăruia dintre noi, este acea Românie care după Revoluţie s-a risipit în loc să se adune. Unde vom fi în…”

(Last Updated On: September 3, 2019)

Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale, a declarat că unul dintre obiectivele sale este de a face din România “o ţară din care tinerii să nu mai vrea să plece”. El a povestit că, alături de frații săi, a făcut parte dintre copiii care aşteptau “telefonul de duminică dimineaţa” de la tatăl său, plecat la muncă în Italia.

Dan Barna a spus că el era la facultate, dar fratele şi sora lui, mai mici, îl vedeau pe tatăl lor doar în vacanţe, întrucât acesta era plecat la muncă în Italia pentru a-i întreţine.

Tatăl lui Dan Barna a muncit 12 ani în Italia. ”Am crescut aşteptând telefonul de duminică dimineaţa. Emigraţia nu este o statisică rece, este, de fapt, trăirea personală a fiecăruia dintre noi, este acea Românie care după Revoluţie s-a risipit în loc să se adune.  Unde vom fi în...” 1

“Am fost dintre aceia care am crescut 12 ani aşteptând telefonul de duminică dimineaţa. Emigraţia nu este o statisică rece, este, de fapt, trăirea personală a fiecăruia dintre noi, este acea Românie care după Revoluţie s-a risipit în loc să se adune.

Unde vom fi în următorii ani dacă tinerii vor continua să plece? Le oferă astăzi statul român această şansă a unei ţări civilizate? Nu le oferă. Le oferă dispreţ, nepăsare sau neglijenţă. În ritmul ăsta, în 20 de ani vom pierde cele mai bune resurse”, a afirmat Dan Barna, citat de gazetaromaneasca.com.

Potrivit acestuia, “este datoria generaţiei noastre să aducă lângă libertate şi bunăstare – şi nu e vorba doar de bunăstarea banului din buzunar, e vorba de dreptul fiecărui român de a trăi fericit acasă, în România şi pe alte meleaguri”.