(Last Updated On: September 18, 2019)

Jandarmii din Gorj au organizat o tragere cu muniție de război. Un tânăr, aflat la 2 kilometri distanță de poligon, a fost împușcat în cap. Cel mai probabil tânărul va fi scos vinovat pentru că nu s-a ferit de glonț. Asta pentru că jandarmii se apără că au informat populația din zonă că organizează trageri.

Constantin Vochițoiu, tânărul rănit, citat de Digi 24: „Dintr-o dată, m-am trezit pe spate. N-am știut, n-am realizat nimic. Prima oară, când am ajuns la spitalul de la Târgu-Cărbunești, mi-au zis că am un glonț în cap”.

Tânărul împușcat în cap lângă poligonul jandarmilor cere despăgubiri: „Puteam să fiu mort...Dintr-o dată, m-am trezit pe spate. N-am știut, n-am realizat nimic. Prima oară, când am ajuns la spitalul de la Târgu-Cărbunești, mi-au zis că am un glonț în cap...” 1

A fost secerat din picioare, s-a prăbușit chiar sub privirile a doi prieteni în curtea bisericii din satul Măceșu. Chiar dacă se simte norocos că a scăpat cu viață, tânărul de 22 de ani vrea să dea în judecată Jandarmeria Gorj și să ceară daune.

Mădălina Ispas, director de îngrijiri, Spitalul Craiova: I s-a extras glonțul din craniu și pacientul, în acest moment, este stabil. Pacientul a depășit faza critică.

Procurorii vor să afle acum dacă s-au respectat toate normele de siguranță. Autoritățile locale susțin că toți localnicii din zonă au fost înștiințați de trageri.

Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj: În poligonul Rogojeni, din localitatea Târgu-Cărbunești, au fost executate ședințele de tragere planificate, programate pentru această perioadă, cu pistolul și cu pistol-mitralieră.

Dănuț Birău, primarul orașului Târgu-Cărbunești: S-a făcut această informare. Se face prin afișaj. Există un proces verbal de afișare în anumite locuri care asigură accesul la poligon și în imediata vecinătate a acestuia. Cred că și la biserică este un panou de afișaj.

Oamenii care locuiesc în apropierea poligonului stau acum cu frica-n sân. O femeie a povestit cum, în urmă cu trei ani, i-a fost împușcat porcul din curte: „În porc, aici, în spate, în șuncă, am găsit glonțul. Toți, când l-au desfăcut: Ia uite glonțul, de unde e glonțul? Soțul s-a dus la Poliție: Nu e de la noi, i-a zis, e de la Unitatea Militară”.