Silviu Pavel: „Am dat cu mașina peste o tipa cu trotineta! E mult spus “am dat”, dar totuși :( Treaba sta cam așa: am dat sa ies dintr-o parcare pe o strada cu sens unic, dreapta spre stânga …Din dreapta nu venea nimic, in stânga mea era parcata o…”

(Last Updated On: September 19, 2019)

Un șofer povestește cum a lovit peste o tânără aflată pe trotinetă. Tot mai multe astfel de incidente au loc, se pare că este nevoie ca cei pe trotinetă să fie obligați să învețe semnele de circulație.

Silviu Pavel: „In seara asta, când încă era lumina, am dat cu mașina peste o tipa cu trotineta! E mult spus “am dat”, dar totuși :(((

Treaba sta cam așa: am dat sa ies dintr-o parcare pe o strada cu sens unic, dreapta spre stânga, undeva pe la piața Dimenii. Din dreapta nu venea nimic, in stânga mea era parcata o duba si pe cat am putut sa vad, nu venea nicio mașină nici din stânga.
Silviu Pavel: „Am dat cu mașina peste o tipa cu trotineta! E mult spus "am dat", dar totuși :( Treaba sta cam așa: am dat sa ies dintr-o parcare pe o strada cu sens unic, dreapta spre stânga ...Din dreapta nu venea nimic, in stânga mea era parcata o...” 1
(foto arhiva)

M-am uitat un pic si in stânga pentru ca e o strada cu sens unic mai mult in lege, altfel e la mica înțelegere. De trotineta nu am putut sa îmi dau seama pentru ca era “ascunsa” după duba când m-am uitat.

Când am ieșit maxim 1m din parcare am atins la cel mult 5km/h, dar in accelerare, trotineta. Tipa s-a dezechilibrat foarte rău, a sărit cumva de pe trotineta, nu pot sa zic ca a căzut. S-a speriat însă foarte tare. Amândoi ne-am speriat foarte tare. Au sărit câțiva oameni de pe strada sa vadă daca e ok, am coborât si eu instant din mașină. Spre norocul nostru, si al meu si al ei, era ok. Doar foarte speriata. Si eu eram foarte speriat, tremuram. Mi-am dat seama ca într-o secunda, totul se poate schimba.

Legal, nu prea am de ce sa ma simt vinovat cu ceva. Moral, nu am cuvinte, ma simt ca si cum am făcut ceva foarte grav.
Ce voiam eu sa va zic: haideți sa fim un pic mai atenți, noi șoferii, la motocicliști, bicicliști, trotinetisti, etc.

Da, știu ca o sa îmi pun multa lume in cap pentru ca si ei trebuie sa fie mai atenți, nu doar șoferii, dar probabil ca fiecare trebuie sa fie mai atent pentru el si cei dragi.

Pana o sa apară o legislație legata de trotinete si o sa se reglementeze si bicicletele așa cum trebuie, sau pana o sa avem piste prin tot orașul, pana o sa poarte toată lumea casca si vesta si lumini si alte alea, e posibil sa mai dureze ceva, sau ceva mai mult.

Așa de final, IMI CER SCUZE de încă un milion de ori către tipa in cauza. ☹”

Și la Cluj o tânără de 22 de ani, aflată pe o trotinetă electrică, a fost rănită, miercuri, într-un accident de circulație. Potrivit polițiștilor, tânăra ar fi intrat într-o intersecție fără să se asigure, anunță Digi 24.

Silviu Pavel: „Am dat cu mașina peste o tipa cu trotineta! E mult spus "am dat", dar totuși :( Treaba sta cam așa: am dat sa ies dintr-o parcare pe o strada cu sens unic, dreapta spre stânga ...Din dreapta nu venea nimic, in stânga mea era parcata o...” 2

Potrivit reprezentanților IPJ Cluj, accidentul a avut loc miercuri în Cluj-Napoca, unde o tânără, în vârstă de 22 ani, aflată pe o trotinetă electrică, ar fi pătruns în intersecție fără să se asigure.

Tânăra a fost lovită de o mașină condusă regulamentar de o femeie de 33 de ani. În urma impactului, tânăra de pe trotinetă a fost rănită și a fost transportată la spital.

Polițiștii clujeni fac cercetări în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.