Român din Anglia: „Iată ce cred că se va întâmplă în UK în următoarele luni:va urma o foarte previzibilă criză de produse de import (perisabile: fructe, legume precum și medicamente), vom vedea magazine cu rafturi goale și o să apară practica statului la cozi – EU va propune să …”

(Last Updated On: September 2, 2019)

Mii de persoane au protestat în peste 30 de orașe din Marea Britanie față de decizia prim-ministrului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul, facilitând astfel producerea Brexit fără niciun acord.

Protestele „Opriți lovitura de stat” sunt organizate de grupul O altă Europa este Posibilă, care militează împotriva Brexit. Grupul a anunțat că mai multe proteste sunt anunțate și în orașe europene, precum Amsterdam, Berlin și Riga, informează digi24.ro.

Român din Anglia: „Iată ce cred că se va întâmplă în UK în următoarele luni:va urma o foarte previzibilă criză de produse de import (perisabile: fructe, legume precum și medicamente), vom vedea magazine cu rafturi goale și o să apară practica statului la cozi - EU va propune să ...” 1

Paul Balogh a scris pe Facebook: „Cu speranța că nu o dau în “mama omida”, iată ce cred că se va întâmplă în UK în următoarele luni:

– până pe 31 Octombrie situația se va înrăutăți, discursul și acțiunile guvernului Boris Johnson (+ cele ale Home Office) vor seta un ton amar pentru cei care își mai propuneau, pe ultima sută de metri, să emigreze în UK. Situația noastră, a celor care suntem deja migranți în UK, va rămâne incertă.

– pe 31 Octombrie, UK iese din EU în varianta hard-core (No Deal).
– va urma o foarte previzibilă criză de produse de import (perisabile: fructe, legume precum și medicamente), vom vedea magazine cu rafturi goale și o să apară practica statului la cozi
– EU va propune să trimită ajutoare care să înlesnească durerile post-Brexit. Va fi refuzată.

– regulile noi propuse de Home Office vor fi concepute ca să umilească pe cei rămași și vor schimba radical regulile discutate înainte de Brexit pentru cei rămași
– Boris va ieși cu un speech șocant împotriva imigrației de orice fel (pentru a-și liniști suporterii care încep să simtă durerea Brexit-ului). Cresc hate crimes, sunt victime. Băbuțe simpatice vor spune tinerelor poloneze să se care acum că UK a iești din EU.

– vor fi proteste masive dar ignorate de guvernul în funcție, fără consecințe politice “la centru”
– Scoția decide, printr-un nou referendum, să se rupă de UK dar punerea în efect a deciziei scoțienilor va fi amânată indefinit
– economia cade și înrăutățirea vieții de zi cu zi este pusă de guvern pe seama EU și a atitudinii sale “negative” (i.e. nu au fost de acord cu cerințele absurde deci vor fi făcuți responsabili pentru no-deal).

– conservatorii britanici sunt într-o situație imposibilă: fie dispar ca partid decontând politic toată porcăria asta de Brexit, fie își joacă ultima carte de supraviețuire raliindu-se în spatele lui Boris. Aleg, la fel ca frații din USA, a doua variantă. Devin, practic, un partid alt-right.
– desigur, cu EU “vinovat” principal pentru situația actuală Boris și conservatorii câștigă toată puterea la următoarele alegeri”