Paula Rusu: „Știu, mă repet! De azi trec la mască. Este a treia noapte consecutiv în care mă trezesc respirând greu, cu mâncărimi până la iritație pe cerul gurii și pe toată mucoasa sinusurilor, nasul infundat din care curge apa ca la robinet….”

(Last Updated On: September 10, 2019)

Potrivit datelor Ministerului Mediului, din populaţia activă a României, aproximativ 482.000 persoane suferă de alergie la ambrozie.

Buruiana ambrozia produce mari cantităţi de polen începând cu mijlocul lunii iulie, acesta fiind şi momentul în care planta poate afecta sănătatea omului. Perioada de polenizare se încheie spre finalul lunii septembrie, informează mediafax.ro.

Jurnalista Paula Rusu a scris pe Facebook: „Stiu, ma repet!

De azi trec la masca. Este a treia noapte consecutiv in care ma trezesc respirand greu, cu mancarimi pana la iritatie pe cerul gurii si pe toata mucoasa sinusurilor, nasul infundat din care curge apa ca la robinet.

Din aprilie pana da inghetul eu dorm cu geamul deschis. Nu mai e cazul. M-am trezit azi-noapte ca sa iau medicamente, sa camuflez orice geam sau usa deschise.

Paula Rusu: „Știu, mă repet! De azi trec la mască. Este a treia noapte consecutiv în care mă trezesc respirând greu, cu mâncărimi până la iritație pe cerul gurii și pe toată mucoasa sinusurilor, nasul infundat din care curge apa ca la robinet....” 1

Cred ca asa rau mi-a mai fost cu respiratia doar in perioada in care eram in culmea tuberculozei si medicii ma tratau de brosite.

Ori a fost mai putina ambrozie in anii copilariei mele, ori natura ne ataca. Oricum in jurul locuintei mele este cel putin un teren viran unde ambrozia e atat de deasa de zici ca e agricultura intensiva.

Cu lege, fara lege, tot aia e. Sper ca Primaria Chitila sa ii identifice si sa amendeze proprietarii care au campurile pline de buruiana asta de ruina. Nu sunt singura in situatia asta. La mine in bloc mai este cel putin o doamna intr-o situatie similara cu a mea.”