(Last Updated On: September 11, 2019)

Autoritățile locale din Arad au adoptat un proiect de hotărâre care prevede  amenzi crescute pentru cerșetorie, dar și confiscarea veniturilor obţinute prin apelarea la mila publică.

Hotărârea adoptată prevede nu doar o majorare semnificativă a amenzilor pentru cei care sunt prinşi cerşind, dar, mai mult decât atât, va da posibilitatea poliţiştilor locali, împuterniciţi în acest scop, să confişte banii obţinuţi de către cerşetori din această activitate.

Orașul din România unde polițiștii vor confisca banii cerșetorilor. „Cred că va da rezultate, aşa cum a dat şi în Cluj-Napoca, unde se aplică o astfel de măsură de câţiva ani” 1

Este una din măsurile prin care încercăm să oprim acest fenomen şi cred că va da rezultate, aşa cum a dat şi în Cluj-Napoca, unde se aplică o astfel de măsură de câţiva ani. Este modelul pe care l-am folosit şi noi în elaborarea proiectului aprobat cu unanimitate de voturi”, a declarat, în urma şedinţei, primarul interimar al municipiului, Călin Bibarţ, citat de stirileprotv.ro.

Edilul a spus că, în paralel, se vor aplica mai multe măsuri menite să oprească “acest val de oameni ai străzii care produc un disconfort arădenilor, dar şi o imagine negativă oraşului”.

Între măsurile adoptate recent, se numără obligarea cerşetorilor care au acumulat mai multe amenzi neplătite să presteze muncă în folosul comunităţii. Totodată, Primăria Arad, Poliţia Locală, Direcţia de Asistenţă Socială şi Episcopia Ortodoxă vor colabora în cadrul unui proiect ce se va desfăşura în premieră în municipiu, prin care se va încerca reintegrarea socială a cerşetorilor şi oamenilor străzii sau trimiterea lor în judeţele din care au venit în Arad, unde vor fi contactate autorităţile locale pentru reintegrare în familii sau în comunităţi.

Primăria estimează că în jur de 100 de cerşetori sunt prezenţi în fiecare zi pe străzile din Arad, număr care nu a mai fost întâlnit niciodată după 1990.