Mii de angajaţidin România nu şi-au primit salariile după demisia miniştrilor ALDE. Ministrul Muncii: „E o problemă”

(Last Updated On: September 11, 2019)

Aproape 4.200 de angajați din Ministerul Mediului și agențiile care țin de această instituție, precum și aproximativ 200 de angajați de la Energie nu și-au primit, marți, salariile. Jocurile politice ale Vioricăi Dăncilă i-a lăsat fără salarii pe acesști angajați.

Vasile Marica, preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor “Sed Lex”, a spus pentru Agerpres că nu au lăsat înlocuitori sub ordin de ministru, cât erau în funcţie, iar acum nu are cine să semneze pentru salarii.

Mii de angajaţidin România  nu şi-au primit salariile după demisia miniştrilor ALDE. Ministrul Muncii: „E o problemă” 1

Ministrul Muncii Marius Budăi a fost întrebat de jurnaliști ce se întâmplă cu angajații de la Mediu și Energie, care, după demisiile miniștrilor ALDE, nu au primit salariile, ministrul Muncii afirmând că se vor găsi soluții.

„E o problemă (…). Cu siguranță vom găsi o soluție în Guvern”, a răspuns Marius Budăi, citat de digi24.ro.

De asemenea, ministrul Muncii a fost întrebat și dacă se va ajunge la aceleași probleme ca urmare a expirării interimatului la Interne a lui Mihai Fifor.

La începtul lunii septembrie, ministrii Mediului și ai Energiei, Grațiela Gavrilescu și Anton Anton, au demisionat din funcții după ce partidul din care fac parte, ALDE, a decis să se retragă din coaliţia de guvernare.