Liviu Dragnea interzis în SUA. Radu Banciu: „Alexandra Dragnea a fost dată afară din SUA pe principiul că tatăl ei este corupt și că, din acest motiv, familia nu mai are nicio trecere pe teritoriul american. Evident, este o excelentă veste. Iată că se poate face și fără să se respecte la literă regulile și regulamentele sau prezumția de nevinovăție”

(Last Updated On: September 6, 2019)

Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi, Valentin Ștefan și Maria Alexandra, au primit interdicția de a intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii din cauza actelor de corupție ale fostului președinte al PSD. Interesant că nimeni de la PSD nu le bate obrazul americanilor cu prezumția de nevinovăție, după care se ascund toți corupții di România. Cum să fie Dragnea un corupt dacă nu a fost condamnat pentru corupție? Americanii spun: din cauza implicării sale în acte semnificative de corupție! Ei uite că se pot lua măsuri drastice.

Radu Banciu a vorbit despre lovitura primită de fostul președinte PSD.

Liviu Dragnea interzis în SUA. Radu Banciu: „Alexandra Dragnea a fost dată afară din SUA pe principiul că tatăl ei este corupt și că, din acest motiv, familia nu mai are nicio trecere pe teritoriul american. Evident, este o excelentă veste. Iată că se poate face și fără să se respecte la literă regulile și regulamentele sau prezumția de nevinovăție” 1

”Alexandra Dragnea a fost dată afară din SUA pe principiul că tatăl ei este corupt și că, din acest motiv, familia nu mai are nicio trecere pe teritoriul american. Evident, este o execlentă veste. Iată că se poate face și fără să se respecte la literă regulile și regulamentele sau prezumția de nevinovăție”, a comentat Banciu, citat de b1.ro.

”Teoretic, Alexandra Dragnea n-avea nicio bubă. Ea stătea pe teritoriul SUA. Ea plătește pentru activitatea tatălui său, n-a făcut nimic ilegal în SUA sau, cel puțin, ceva care să te expulzeze în acest mod. Decizia americanilor este una remarcabilă.

Așa ar trebui să facă toate statele cu toți oamenii politic corupți, adică, în speță, cu toată clasa politică din România”, a mai spus Radu Banciu.

DEPARTAMENTUL DE STAT AL SUA
Desemnare publică a cetățeanului român Liviu Nicolae Dragnea drept persoană cu interdicție de a intra pe teritoriul SUA, din cauza implicării sale în acte semnificative de corupție

Secretarul de stat Michael R. Pompeo îl desemnează în mod public pe fostul președinte al Camerei Deputaților a României, Liviu Nicolae Dragnea, drept persoană cu interdicție de a intra pe teritoriul SUA, din cauza implicării sale în acte semnificative de corupție. Această desemnare este facută în temeiul Secțiunii 7031(c) din Legea privind alocările bugetare referitoare la Departamentul de Stat, operațiunile externe și programe asociate, 2019 (Div. F, P.L. 116-6). Secțiunea 7031(c) stabilește că, în cazurile în care secretarul de stat deține informații credibile că oficiali ai guvernelor altor țări au fost implicați în acte semnificative de corupție, acele persoane precum și membrii apropriați ai familiei nu sunt eligibili să pătrundă pe teritoriul Statelor Unite.

De asemenea, legea impune ca secretarul de stat să desemneze în mod public sau în particular pe acești oficiali și membrii apropriați ai familiei. În afară de desemnarea domnului Dragnea, secretarul de stat îi desemnează drept ineligibili pentru intrarea pe teritoriul SUA pe cei doi copii ai domnului Dragnea, Valentin Ştefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea.

Acțiunea de astăzi trimite un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate să lupte împotriva corupției și să sprijine statul de drept în România.