Kovesi, reacții internaționale după ce a câștigat votul din Consiliul Europei. „După luni de atacuri inacceptabile la adresa ei venite din partea guvernului socialist al României, Parchetul European trebuie sa își înceapă cat mai repede activitatea”

(Last Updated On: September 19, 2019)

Kovesi, atacată sălbatic de Guvernul României, și-a găsit sprijin în politicienii străini care i-au recunoscut valoarea de profesionit. Mai mulți europarlamentari si înalți oficiali europeni i-au transmis mesaje publice de susținere.

Astfel, Manfred Weber, presedintele grupului PPE, a subliniat intr-o postare pe Twitter faptul ca aceasta “confirmare a Laurei Codruta Kovesi ca sef al EPPO este un mare succes pentru grupul PPE& pentru lupta impotriva coruptiei. Dupa luni de atacuri inacceptabile la adresa ei venite din partea guvernului socialist al Romaniei, Parchetul European trebuie sa isi inceapa cat mai repede activitatea”.

Kovesi, reacții internaționale după ce a câștigat votul din Consiliul Europei. „După luni de atacuri inacceptabile la adresa ei venite din partea guvernului socialist al României, Parchetul European trebuie sa își înceapă cat mai repede activitatea" 1

De asemenea, eurodeputatul belgian Saskia Bricmont (Verzi/ALE), “raportor din umbra” pe acest dosar, a salutat rezultatul votului de azi, anunță ziare.com.

“Rolul procurorului sef european este esential in lupta impotriva fraudelor si a coruptiei in UE, si va fi intarit prin integritatea, experienta si determinarea Laurei Codruta Kovesi. Kovesi a obtinut rezultate importante ca sef al DNA, in ciuda tentativelor guvernului socialist de a interveni in munca ei. Decizia de astazi este o revansa luata de Kovesi si loveste direct in fata guvernul roman care a revocat-o si a persecutat-o”, a declarat aceasta.

In plus, Saskia Bricmont a tinut sa sublinieze ca “de prea mult timp oligarhii, crima organizata si cei care comit fraude au abuzat de fondurile UE”.

“Parchetul European va ajuta la lupta impotriva infractiunilor care afecteaza bugetul UE si ne va asigura ca banii cetatenilor europeni vor ajunge acolo unde trebuie si nu in buzunarele catorva infractori. Prin alegerea lui Kovesi, UE transmite un mesaj ferm criminalitatii si coruptilor de peste tot, acela ca este gata sa isi apere asa cum trebuie bugetul”, a adaugat eurodeputatul belgian.

Si Guy Verhofstadt (Renew Europe), unul dintre cei mai vocali aparatori ai statului de drept, a felicitat-o pe Kovesi si a transmis un mesaj de atentionare guvernului de la Bucuresti.

Kovesi, reacții internaționale după ce a câștigat votul din Consiliul Europei. „După luni de atacuri inacceptabile la adresa ei venite din partea guvernului socialist al României, Parchetul European trebuie sa își înceapă cat mai repede activitatea" 2

“Felicitari Laurei Kovesi pentru desemnarea sa ca procuror sef al Parchetului European. Nu doar ca este cea mai potrivita persoana pentru acest job, dar totodata acesta este si un semnal pentru guvernul roman: Nu trebuia sa o revocati! Deciziile dubioase, de acest fel, se intorc impotriva voastra”, a scris eurodeputatul pe Twitter.

Gunther Krichbaum, presedintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german, a comentat alegerea Laura Kovesi.

“Vreau sa o felicit foarte tare pe dna Kovesi pentru alegerea sa, un succes clar. A fost o lupta lunga pentru a se ajunge acolo si nevoie de foarte multa convingere. Alegerea dnei Kovesi este o victorie pentru statul de drept in Europa. Regret ca guvernul roman, condus de Viorica Dancila, nu a dorit, in mod evident, sa sustina candidatul roman, din ratiuni eminamente politice ale partidului”, a mai spus acesta.

Andrei Caramitru: „Cine a ajutat-o în mod real?
Situația e simpla și e așa:

Kovesi, reacții internaționale după ce a câștigat votul din Consiliul Europei. „După luni de atacuri inacceptabile la adresa ei venite din partea guvernului socialist al României, Parchetul European trebuie sa își înceapă cat mai repede activitatea" 3
– înainte de alegerile din 26Mai, parcursul ei era blocat. A fost aleasă de Parlament (PNL a jucat bine și decisiv aici); însă Consiliul (guvernele) au ales candidatul Francez (PSD a jucat dur împotriva acolo însă nu a fost factorul determinant – Președintele Iohannis nu a reușit sau nu s-a implicat in susținerea diplomatica cu celelalte capitale)

– după 26Mai, USR/PLUS a intrat in Grupul Renew. Au negociat direct cu Macron sa își retragă candidatul și au mai negociat cu câteva guverne care sunt apropiate de francezi sau de grupul Renew. Rezultat: Consiliul a votat azi în favoarea lui LCK.

Așa ca: da, PNL a ajutat decisiv înainte de 26Mai. Președintele Iohannis nu a avut succes in diplomația Europeană aici – USR/PLUS da, după 26Mai”.

Restul sunt Invenții, minciuni și manipulare.