Kovesi, primele declarații după votul câștigat astăzi în Consiliul European. „Alegerea unui procuror roman pentru misiunea de a pune bazele parchetului european este o …”

(Last Updated On: September 19, 2019)

Laura Codruta Kovesi a obținut o victorie importantă astăzi în procedura de numire în funcția de procuror șef european.

“Deocamdata procedura nu e finalizata, abia dupa finalizare voi comenta mai mult.
Alegerea unui procuror roman pentru misiunea de a pune bazele parchetului european este o recunoastere a activitatii depuse de intregul sistem de justitie romanesc. Este, in egala masura, o reusita a tuturor romanilor care in ultimii ani au sustinut lupta anticoruptie si au aparat statul de drept, atunci cand a trecut prin momente mai dificile.

Kovesi, primele declarații după votul câștigat astăzi în Consiliul European. „Alegerea unui procuror roman pentru misiunea de a pune bazele parchetului european este o ...” 1

Este un vot de incredere si de sustinere a unei societati care a sprijinit justitia si valorile europene si fara ajutorul carora nici eu nu as fi reusit”, a precizat Kovesi intr-o declaratie remisa Ziare.com.

Ulterior, Laura Codruta Kovesi a vorbit si la Digi 24 despre vot. Ea a precizat ca nu vrea sa faca prea multe comentarii inainte de o decizie oficiala.

“Cred ca a contat si faptul ca am obtinut primul loc in urma interviului tehnic. Acest vot este de incredere, de sustinere a unei societati care a sustinut valorile europene”, a spus ea, precizand ca numirea oficiala va fi un semn “pentru toti procurorii si judecatorii romani sa apere independenta justitiei si sa fie un semn ca profesionalismul si consecventa sunt singurele importante cand vrei sa reusesti. Si sper ca procuroririi si judecatorii tineri sa aiba incredere”.

Intrebata despre comentariile premierului Viorica Dancila facute la adresa sa in ultima perioada, Kovesi a spus ca nu vrea sa intre in “dialog cu niciun politician, nu comentez ce spun politicienii”.

“Am vazut ca a fost o discutie cu privire la votul Romaniei. Nu am niciun fel de informatie oficiala. Pentru mine a fost importanta sustinerea a mii si mii de oameni din Romania. Din acest punct de vedere pot sa spun ca Romania m-a sustinut. Eu am decizii definitive a ICCJ in ceea ce priveste anumite actiuni. E o zi prea frumoasa pentru justitia din Romania ca sa intru in polemici cu politicieni. Cand a fost nevoie de un dialog l-am purtat cu persoana respectiva, nu prin intermediul presei”, a mai spus fosta sefa a DNA.

Laura Codruta Kovesi a fost votata, joi, pentru functia de procuror-sef european cu o majoritate covarsitoare in Consiliul Uniunii Europene.