Klaus Iohannis, felicitări „triste” pentru Kovesi? „Salut votul de astăzi în favoarea Laurei Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European, o victorie importantă pentru România”

(Last Updated On: September 19, 2019)

Klaus Iohannis a tăcut prezidențial când a fost vorba de susținerea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef european. Pentru că are nevoie de voturile celor anti-PSD, astăzi a trebuit să iasă din tăcerea prezidențială și să îngaime niște felicitări pentru Kovesi.

Klaus Iohannis: „Salut votul de astăzi în favoarea Laurei Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European, o victorie importantă pentru România. Mă bucură acest vot substanțial, care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi, în ciuda încercărilor permanente ale Guvernului PSD de a bloca această candidatură. Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul UE”.

Klaus Iohannis, felicitări „triste” pentru Kovesi? „Salut votul de astăzi în favoarea Laurei Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European, o victorie importantă pentru România” 1

Libertatea anunță că Laura Codruța Kovesi a obținut majoritatea voturilor ambasadorilor din Consiliul COREPER, grupul de pregătire principal al Consiliului UE, la care participă reprezentanții permanenți adjuncți ai fiecărei țări. Fosta șefă a DNA a obținut 17 voturi din 22.