(Last Updated On: September 18, 2019)

Asociația Carusel a lansat un nou proiect adresat persoanelor fără adăpost din București – Dusul Mobil. Inițiativa este derulata de Asociația Carusel si susținută de ING Bank Romania si Kaufland Romania, reprezentând un demers unic in România.

CARUSEL: „Primul Duș Mobil din România a avut astăzi prima ieșire pe teren!
Persoanele care ne-au trecut pragul s-au bucurat de un duș cald și de o tunsoare realizată de voluntarii Carusel. Acestea sunt primele picături de bine, rămâneți aproape, revenim cât de curând cu mai multe detalii.

(Foto) Primul Duș Mobil din România a avut prima ieșire pe teren! 1 (Foto) Primul Duș Mobil din România a avut prima ieșire pe teren! 2 (Foto) Primul Duș Mobil din România a avut prima ieșire pe teren! 3 (Foto) Primul Duș Mobil din România a avut prima ieșire pe teren! 4

Dușul Mobil oferă persoanelor fără adăpost posibilitatea efectuării igienei corporale, accesul la mașini de spălat și uscat haine, precum și la materiale de igienă personală. Inițiativa este derulată de Asociația Carusel și susținută de ING Bank România și Kaufland România”.

Dusul mobil va oferi posibilitatea efectuarii igienei corporale pentru peste 200 de persoane fara adapost, care vor putea utiliza regulat acest serviciu. De asemenea, proiectul urmareste inlesnirea accesului la servicii, facilitati si materiale de mentinere a igienei personale pentru 850 persoane fara adapost sau care locuiesc in spatii inadecvate din Bucuresti.

„Prin acest proiect ne propunem sa contribuim la recapatarea starii de bine, chiar a demnitatii oamenilor care se confrunta cu dificultati semnificative, iar un prim pas il reprezinta efectuarea igienei corporale si spalarea hainelor. Sigur ca nu este suficient, insa credem ca impreuna putem merge catre cresterea accesului persoanelor fara adapost la piata muncii, spatii publice sau alte servicii.” Dr. Marian Ursan, Director Executiv, Asociatia Carusel