Diaspora română face performanță. Andrei Caramitru: „Bianca Andreescu a reprezentat Canada unde acum e mare bucurie. La noi – confuzie mare. E româncă! A câștigat! Obișnuiți-va cu situația asta. Peste 10 ani vor fi zeci de mii de oameni cu nume românesc care o sa exceleze peste tot in lume. O sa fie mult mai multi in …”

(Last Updated On: September 9, 2019)

Bianca Andreescu a reușit o performanță extraordinară. Jucătoarea din Canada cu origini românești a obținut primul ei turneu de Grand Slam, la doar 19 ani.

Bianca ar fi putut juca si reprezenta Romania, dar sistemul romanesc i-a forțat practic pe parintii Biancai sa aleaga Canada. Tot mai mulți copii ai românilor din Diaspora vor face perfoemanță. Au la dispoziție baze sportive și condiții financiare superioare celor din țară.

Andrei Caramitru a scris pe Facebook: „Mă bucur mult că Bianca a câștigat US Open. Ea a mulțumit federației Canadiene pentru ajutorul pe care l-a primit. A reprezentat Canada unde acum e mare bucurie.

Diaspora română face performanță. Andrei Caramitru: „Bianca Andreescu a reprezentat Canada unde acum e mare bucurie. La noi - confuzie mare. E româncă! A câștigat! Obișnuiți-va cu situația asta. Peste 10 ani vor fi zeci de mii de oameni cu nume românesc care o sa exceleze peste tot in lume. O sa fie mult mai multi in ...” 1

La noi – confuzie mare. E româncă! A câștigat!

Obișnuiți-va cu situația asta. Peste 10 ani vor fi zeci de mii de oameni cu nume românesc care o sa exceleze peste tot in lume. O sa fie mult mai multi in elita lumii acolo decât cei de aici. Copiii milioanelor de emigranți de la noi. Pentru imensa majoritate România o sa fie ceva exotic, o țara in care dacă au fost o data sau de doua ori. Sau deloc. Se vor identifica cu țara in care s-au născut și au trăit. Atât.

Și multi pe aici o sa se enerveze. Însă sa se uite frumos in oglinda. Singurul motiv pentru situația asta sunt ei – au votat 30 de ani la rând cu niște interlopi, cu niște hoți. Au alungat milioane de oameni din țară. Care si-au găsit un rost si si-au educat copiii intr-o lume civilizată. E doar vina celor de aici care au acceptat mizeria ca mod de viață.”