(Last Updated On: September 19, 2019)

Zi importantă pentru Laura Codruța Kovesi. Poate fi votată procuror șef european chiar dacă Viorica a dat ordin ca România să voteze împotrivă iar președintele Klaus Iohannis nu o sprijină măcar cu o declarație.

România va vota, pentru a doua oară, împotriva numirii Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror european. Viorica Dăncilă susține că își păstrează poziția inițială, anunță Digi 24. În ciuda opoziției guvernului de la București, aceasta are foarte multe șanse să preia conducerea nou înființatului Parchet European.

De ce Iohannis nu o susține pe Kovesi? Andrei Caramitru: „Azi se votează la Bruxelles pe tema Kovesi ...Toată lumea s-a poziționat cumva mai puțin șeful politicii externe, dl Președinte. Care nu spune nimic nimic despre tema asta.Eu înțeleg ca o cam detestă sincer pe Codruța - dar nu putea totuși sa spună ceva? Sa își anunțe public susținerea? Sa ii dea ordin public ...” 1

Andrei Caramitru: „Azi se votează la Bruxelles pe tema Kovesi. Viorica Dăncilă (…) a dat ordin ambasadoarei Luminita Odobescu sa voteze contra.
Toată lumea s-a poziționat cumva (inclusiv presa internațională) – mai puțin șeful politicii externe, dl Președinte. Care nu spune nimic nimic despre tema asta.

Eu înțeleg ca o cam detestă sincer pe Codruța – dar nu putea totuși sa spună ceva? Sa își anunțe public susținerea? Sa ii dea ordin public dnei Odobescu sa voteze pro (nu de alta – dar totuși Președintele ne reprezintă in relațiile internaționale)? Măcar așa de formă, de ochii lumii, că e in campanie electorală totuși.

Ca altfel arată “ca dracu” toată povestea – mai ales de când Mihalache a susținut-o public pe Rovana Plumb și de când Președintele a facut lobby maxim pentru Geoană și l-a ajutat sa ajungă la NATO. Adică susținem public Pesediști dar nu pe LCK???? Așa ca pe timpurile USL-ului?

——-

PS: PNL o susține pe LCK bine in Bruxelles. E bine asta. Dar știm ca Orban și Iohannis numai prieteni nu sunt, și una e ce spune un partid alta e ce spune Președintele unei țări