(Last Updated On: September 12, 2019)

O învăţătoare suplinitoare, care se ocupă de o clasă pregătitoare de la o școală din Satu Mare, a atacat cu spray lacrimogen doi elevi de şase ani. Copiii au ajuns de urgenţă la spital, iar femeia, în vârstă de 43 de ani, a fost reţinută.

Învăţătoarea a invocat un motiv cel puţin ciudat: susţine că ar fi fost în legitimă apărare şi, de aceea, i-a atacat cu spray lacrimogen pe cei doi copii.

Cristina Tunegaru: „O profesoară e acuzată că a atacat doi copii de clasă pregătitoare cu spray lacrimogen. Copii de șase ani, se înțelege. Mi-e imposibil să imaginez o astfel de scenă. În fiecare septembrie mă uit cu uimire la...” 1

Se ştie, deocamdată, că femeia s-a angajat în sistem recent, pe postul de suplinitor la şcoala din Santău şi a luat nota 7 la examinare, informează stirileprotv.ro.

Cristina Tunegaru a scris pe Facebook: „O profesoară e acuzată că a atacat doi copii de clasă pregătitoare cu spray lacrimogen. Copii de șase ani, se înțelege. Contemplați, vă rog, dezastrul alăturării acestor cuvinte: copii, spray lacrimogen, școală.

Mi-e imposibil să imaginez o astfel de scenă. În fiecare septembrie mă uit cu uimire la copiii de clasa a V-a. Sunt atât de mici și de plăpânzi, neajutorați, cum stau în băncile de gimnaziu, parcă încă mari pentru ei. Se uită cu ochi mari, cuprinzători la fiecare mișcare și încearcă să mă cunoască. Și atunci, orice profesor se gândește cum să facă să vadă zâmbete pe fețele lor.

Nu, nu există nicio împrejurare în care o profesoară să vină cu spray lacrimogen într-o școală. Nu există nicio scuză pentru un adult care atacă copii.”