Ciudoasa. Viorica Dăncilă, prima reacție după votul pentru Kovesi: „Felicit orice om care are un rezultat …Eu sper să nu afecteze imaginea României, dar sunt mai multe…”

(Last Updated On: September 19, 2019)

Chiar în ziua în care se lăuda că a strâns 1,5 milioane de semnături pentru candidatura la prezidențiale, Viorica Dăncilă a primit lovitura de la Bruxelles. Kovesi a fost votată procuror șef european.

Premierul Viorica Dăncilă, pentru Europa Liberă:A fost opinia altor state membre, repet punctul meu de vedere, legea trebuie respectată, în fața legii toți trebuie să fim egali și că este important ca înainte de a ocupa un post să poți să clarifici toate acuzațiile care planează asupra persoanei tale.

Ciudoasa. Viorica Dăncilă, prima reacție după votul pentru Kovesi: „Felicit orice om care are un rezultat ...Eu sper să nu afecteze imaginea României, dar sunt mai multe...” 1

Mă întreb dacă doamna Codruța Kovesi ajunge procuror general și dacă din aceste afirmații sunt unele adevărate, eu îmi doresc să nu fie adevărate, dar dacă sunt adevărate aceste acuzații, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau să mă refer la persoană, dar cu siguranță imaginea României ar avea de suferit”.

Mai târzu, într-o conferință de presă alături de primarul capitalei, Gabriela Firea, și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, Dăncilă a mai afirmat, pe aceeași temă:
-Este un vot majoritar, 17 voturi pentru, întotdeauna majoritatea trebuie respectată.
-Vom vedea cum a votat ambasadorul nostru, nu am verificat.

-Eu sper să nu afecteze imaginea României, dar sunt mai multe dosare deschise. Dacă unul din aceste dosare are efecte pentru doamna Kovesi, ea reprezintă România. —Atunci și imaginea României este afectată. De aceea am spus că aceste lucruri trebuie clarificate.

-Este opinia fiecărei țări, nu se discută considerentele pentru care au votat într-un fel sau altul.
-Eu cred că trebuia să-i întrebați pe cei care s-au poziționat împotriva României. Am avut eurodeputați de la PNL care au votat împotriva României.

-Președinția României a fost catalogată drept un succes, apreciată inclusiv de președintele american, dar europarlamentari USR au criticat România.
-Să ne amintim că Polonia nu a susținut candidatura lui Donald Tusk la șefia Consiliului European.

-Eu sper ca niciunul dintre dosare (ale doamnei Kovesi) să nu se plieze pe realitate pentru că asta ar afecta imaginea României.
-Felicit orice om care are un rezultat”.

Siegfried Muresan:Toate guvernele PPE au votat pentru Laura-Codruța Kövesi.
Laura-Codruța Kövesi a câștigat cu susținerea Parlamentului European și cu voturile guvernelor proeuropene din Uniunea Europeană. Au votat cu doamna Kövesi europarlamentarii și șefii de guverne care cred în stat de drept, domnia legii și care vor să-i apere pe oamenii cinstiții de infractorii care fraudează fonduri europene.

Laura-Codruța Kövesi a câștigat în ciuda opoziției Guvernului Dăncilă care a ales, din nou, să susțină agenda infractorilor”.