(Last Updated On: September 13, 2019)

Adelina Ungureanu, legitimată în ultimul an la CSM București, și considerată cea mai frumoasă voleibalistă din România, s-a transferat în prima ligă italiană.

Românca va evolua la Bosca S. Bernardo Cuneo, echipă care a terminat pe locul 8 precedenta ediție a campionatului, informează gazetaromaneasca.com.

(Foto) Cea mai frumoasă voleibalistă din România s-a transferat la Bosca S. Bernardo Cuneo din Italia. „Este un lucru extraordinar pentru mine” 1

”Transferul la Cuneo și sosirea în campionatul Italiei reprezintă un lucru extraordinar pentru mine, mă ajută să fac un pas imens spre voleiul de înaltă calitate. Sunt foarte fericită, abia aștept să încep sezonul și să îmi întâlnesc coechipierele, antrenori, conducătorii și fanii.

(Foto) Cea mai frumoasă voleibalistă din România s-a transferat la Bosca S. Bernardo Cuneo din Italia. „Este un lucru extraordinar pentru mine” 2

Sunt foarte mândră de alegerea mea și sper că împreună vor putea să atingem obiectivele propuse. Am auzit numai lucruri bune despre orașul Cuneo, despre echipă, despre fani și despre atmosfera unică pe care o creează în UBI Banca Pala. Promit de pe acum că voi începe să studiez limba italiană în semn de recunoștință pentru toți cei care au crezut în mine. Mulțumesc familiei, care mereu m-a susținut, permițându-mi să-mi trăiesc visul, care acum a devenit realitate”, a declarat Adelina.

(Foto) Cea mai frumoasă voleibalistă din România s-a transferat la Bosca S. Bernardo Cuneo din Italia. „Este un lucru extraordinar pentru mine” 3

Născută pe 29 august 2000, Adelina Ungureanu a fost considerată mereu un copil minune al voleiului feminin românesc. Descoperită în orașul natal, Botoșani, ea a fost multiplă campioană națională la divese categorii de vârstă în vremea junioratului, majoritatea titlurilor fiind obținute cu Agroland, club la care a evoluat în perioada 2014-2017. În campionatul 2017/ 2018 a evoluat la Dinamo, iar în ultima ediție a întrecerii interne a fost transferată de campioana de la acea vreme, CSM București, cu care a evoluat și în Liga Campionilor.