(Last Updated On: September 20, 2019)

Victoria Laurei Codruța Kovesi în Consiliul European nu a trecut neobservată de presa internațională.

„Pentru Europa, Laura Codruța Kovesi este simbolul comun al luptei anticorupție”. Reputația câștigată e în deschiderea tuturor articolelor din publicațiile mari. Iată un prim exemplu, France 24 o descrie drept spaima politicienilor români.

Ce spune presa internațională de victoria lui Kovesi din Consiliul European 1

„Kovesi și-a luat revanșa după ani de luptă cu șicanele clasei politice duse până în punctul unei obsesii a guvernului român”, titrează Le Point, potrivit Digi 24.

Reuters și Euronews vorbesc despre fosta șefă DNA ca despre un cavaler anticorupție pregătit acum să ducă bătălia la nivelul Uniunii Europene.

Presa din Germania tratează din alt unghi subiectul acestei zile. Die Welt, dar nu numai, consideră că viitoare numire a Laurei Codruța Kovesi la Parchetul European este o înfrângere pentru guvernul de la București a cărei opinie contrară a fost ignorată de cele mai multe state din Consiliu.

Tot despre ralierea europeană din jurul lui Kovesi scrie și AFP care o descrie drept fostul țar anticorupție din România.

Aceeași cheie, o palmă dată guvernului român, o regăsim și în mesajele politicienilor europeni. Manfred Weber, lider al popularilor europeni, vorbește despre votul de azi ca despre un succes al luptei împotriva corupției după luni de atacuri ale guvernului de la București la adresa Laurei Codruța Kovesi.