(Last Updated On: September 9, 2019)

Viorica Dăncilă a fost astăzi la deschiderea anului școlar la o grădiniță. Pentru școlari ea le-a pregătit o surpriză. 400.000 de copiii vor fi obligați să facă autostopul din cauza unei Ordoanțe de Urgență pe care a dat-o. Avocatul Poporului a atacat Ordonanța la CCR dar Viorica nu se deranjează să o retragă.

Vom avea parte de alte cazuri Caracal, fete răpite de la ocazie?

Deputatul PNL Andronache Gabriel: „Astăzi începe școala…400.000 de copiii vor fi obligați să facă autostopul din cauza ordonanței ticăloase a Guvernului Dăncilă, ORDONANȚA cu numărul 51/2019.

Alte cazuri Caracal? Andronache Gabriel : „Astăzi începe școala...400.000 de copiii vor fi obligați să facă autostopul din cauza ordonanței ticăloase a Guvernului Dăncilă, ORDONANȚA cu numărul 51/2019....Ce argument mai așteaptă cei din majoritatea PSD-ALDE atât timp cât la solicitarea ...” 1

Prin vocea liderului de grup parlamentar, Raluca Turcan, PNL cere din nou abrogarea imediată a acestei ordonanțe sau respingerea ei în Parlament, săptămâna aceasta.
Ce argument mai așteaptă cei din majoritatea PSD-ALDE atât timp cât la solicitarea Federației Elevilor, a Organizației Salvați Copiii și a Agenției de Transport Metropolitan Brașov, însăși instituția Avocatului Poporului a cerut Curții Constituționale să constate că ordonanța este neconstituțională . Mai mult aceiași ordonanță ticăloasă lasă fără transport decent cetățenii din zona metropolitană Brașov.

Ca parlamentar liberal de Brașov solicit Guvernului PSD acțiune imediată în privința OUG 51/2019!”

Fostul Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat, pe parcursul unei emisiuni de la Antena 3, că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei“ fetiţele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străinii în maşină şi că atunci când purtau cheia la gât, copiii erau învăţaţi în cadrul familiei şi al şcolii să fie mult mai responsabili, potrivit G4Media.

„Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, a declarat ministrul Educaţiei. Declaraţii controversate ale ministrului Educaţiei au stârnit o reacţie fermă din partea deputatei PNL Adriana Săftoiu, invitată, de asemenea, în emisiune.

„Eu nu ştiu la ce vreme din perioada comunistă s-a referit doamna Andronescu, însă pe vremea mea, adică prin anii ’87- ’89, eu obişnuiam să merg cu autostopul. Să nu idealizăm perioada comunistă. Şi adulţii fac autostopul”, a declarat Adriana Săftoiu.