(Last Updated On: September 13, 2019)

Guvernul a înăsprit amenzile pentru vorbitul la volan dar asta nu-i speri pe șoferi să le folosească în continuare, ajungându-se la situații periculoase dar și ridicole.

Adelin Petrisor: „Mergeam liniștit printr-o parcare. O mașină a oprit cu mult zgomot. La volan era o doamna trecuta binișor de 40 de ani, care vorbea la telefon.
– Alooo, ce te uiți așa cu… reproș la mine?, s-a rățoit isteric cucoana la o tânără care plimba un câine de tip salam. Ce legătură are ca vorbesc la telefon cu faptul ca mi-a tăiat calea o pisica si am frânat, aud?, a spus aproape urlând șoferița.

Adelin Petrisor: „Mergeam liniștit printr-o parcare. O mașină a oprit cu mult zgomot. La volan era o doamna trecuta binișor de 40 de ani, care vorbea la telefon. - Alooo, ce te uiți așa cu... reproș la mine?, s-a rățoit isteric cucoana la o tânără care plimba un câine de tip salam. Ce legătură are ca vorbesc la telefon cu faptul ca ...” 1
(foto arhiva)

Stăpâna câinelui a rămas cu gura căscată.
– Ma uit unde vreau, sunt pe domeniul public, a îngăimat ea.
– Ahaaa, recunoști că te uiți? a țipat iar șoferița cu telefonul la ureche.

– Doamne ferește, a mai spus tânăra în timp ce a tras de lesa câinelui și s-a îndepărtat.
Abia m-am abținut să nu râd în hohote, și, pentru prima dată, am regretat că nu am avut Google Glass. #NinoNino #catEHalatul”

Ionela Arcanu: „O șoferiță, blondă, nu ca ar conta, sta la semafor. Trec primele mașini din fata ei, ea așteaptă nemișcată. Se schimba culoarea semaforului, ea e tot acolo. La un metru distanta. Si tot pe telefon…”

Codul Rutier a fost înăsprit în ședința de Guvern din 12 august, iar aplicarea măsurilor se va face la 60 de zile de la publicarea OUG în Monitorul Oficial, și din 12 octombrie polițiștii rutieri vor aplica noile sancțiuni șoferilor care nu respectă legea, anunță Digi 24.

Astfel, șoferii nu vor mai putea folosi telefonul mobil sau dispozitive cu ajutorul cărora se pot face înregistrări foto/video în timp ce conduc. Sancţiunea este maximum 725 de lei şi 4 puncte de penalizare, însă cei prinși ar putea rămâne și fără permis de conducere.

Interdicția se aplică tuturor conducătorilor auto, indiferent dacă pentru vehiculul în cauză este nevoie sau nu de permis.