E corect? Claudiu Nasui (USR): „Guvernul României va vota împotriva numirii doamnei Kovesi la șefia parchetului european.Genul de oameni susținuți de doamna Dăncilă sunt mai degrabă Rovana Plumb (protejată de parlament contra corupției). De ce nu o vrea guvernul pe doamna Kovesi la șefia unei instituții europene?”

(Last Updated On: September 19, 2019)

Viorica Dăncilă i-a acuzat de trădare pe europarlamentarii români care nu o votează pe Plumb comisar european. Dar a dat ordin ca România să nu o voteze pe Kovesi în funcția de procuror șef european. Este corect?

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că i-a dat mandat ambasadoarei României la UE, Luminița Odobescu, să voteze împotriva Laurei Codruța Kovesi la Consiliul UE de azi, unde s-ar putea lua decizia în privința unui sprijin acordat lui Kovesi pentru șefia Parchetului European, anunță Europa Liberă.

E corect? Claudiu Nasui (USR): „Guvernul României va vota împotriva numirii doamnei Kovesi la șefia parchetului european.Genul de oameni susținuți de doamna Dăncilă sunt mai degrabă Rovana Plumb (protejată de parlament contra corupției). De ce nu o vrea guvernul pe doamna Kovesi la șefia unei instituții europene?” 1

Claudiu Nasui (USR): „Guvernul României va vota împotriva numirii doamnei Kovesi la șefia parchetului european.
Va fi pentru prima dată când funcționează parchetul european, iar România, prin doamna Kovesi, ar fi avut o șansă istorică în a forma instituția.

Din păcate pentru doamna Kovesi, propriul ei stat nu o susține. Genul de oameni susținuți de doamna Dăncilă sunt mai degrabă Rovana Plumb (protejată de parlament contra corupției).

E corect? Claudiu Nasui (USR): „Guvernul României va vota împotriva numirii doamnei Kovesi la șefia parchetului european.Genul de oameni susținuți de doamna Dăncilă sunt mai degrabă Rovana Plumb (protejată de parlament contra corupției). De ce nu o vrea guvernul pe doamna Kovesi la șefia unei instituții europene?” 2

De ce nu o vrea guvernul pe doamna Kovesi la șefia unei instituții europene? Din aceleași motive pentru care a și dat-o afară de la DNA. Pentru că îi investiga pentru furturile masive și pentru că le destructura mafiile. Se tem că își va face treaba.

Dacă ar fi trebuit făcute propuneri de către statele membre, cu siguranță statul român ar fi propus o „Dăncilă”, adică o persoană complet loaială partidului, chiar dacă nu înțelege mare lucru din ce se întâmplă în jurul ei.

Cum a ajuns doamna Kovesi să aibă o șansă să conducă pentru prima dată o mare instituție europeană? A fost selectată pe primul loc de o comisiei de mari juriști europeni care au întocmit o listă scurtă cu 3 nume. Unul francez, unul german, dar cel mai surprinzător, unul român: doamna Kovesi.

Ceea ce ar fi trebuit să fie un motiv de mândrie pentru România a fost complet umbrit de faptul că guvernul corupt nu a susținut-o în niciun pas al procesului. Noroc cu parlamentul european că a susținut-o. Mai țineți minte scena cu doamna Grapini care încerca să numere greșit voturile.

Să sperăm că doamna Kovesi va trece de vot de data aceasta, în ciuda statului român”.