​​Victor Ponta vrea să desființeze Teleorman, județul lui Dragnea. „Nu mai poți să ții comune când 80% din primării sunt pe deficit, n-au bani de salarii. Nu poți să ții Teleorman, Olt, Giurgiu, care …”

(Last Updated On: September 17, 2019)

​​Victor Ponta readuce în discuție tema regionalizării și spune că județele care nu se pot susține financiar trebuie desființate. El propune 15 județe, desființarea județului Teleorman, printre altele.

​​Victor Ponta susține că în acest moment un sfert din banii statului se cheltuie pe funcționarea administrației și spune că o reorganizare administrativă ar reduce aceste cheltuieli. Liderul Pro România crede că ar trebui reducerea numărului de județe de la 41 la 15, precum și a numărului de localități de la aproximativ 3.300 la maximum 1.500, informează Hotnews.

​​Victor Ponta vrea să desființeze Teleorman, județul lui Dragnea. „Nu mai poți să ții comune când 80% din primării sunt pe deficit, n-au bani de salarii. Nu poți să ții Teleorman, Olt, Giurgiu, care ...” 1

Nu mai poți să ții comune când 80% din primării sunt pe deficit, n-au bani de salarii. Nu poți să ții Teleorman, Olt, Giurgiu, care pierd bani. (…) În momentul în care îți cheltui un sfert din resursele statului pe funcționarea administrației, poți concentra acele resurse pe administrarea digitală și pe infrastructura rutieră, feroviară”, a spus Ponta, la dcnews.ro.

Primarii din Teleorman nu sunt în stare să atragă nici banii de la Guvern, nici fondurile europene. Singurul lucru care îi interesează este să fie la putere, să rămână stăpâni ai locului, potrivit Stirile Pro Tv.

Roşiori de Vede se zbate în sărăcie. Toată industria care funcţiona aici a fost distrusă. 40% din străzi n-au apă şi canalizare, iar în oraş încă sunt drumuri de pământ. Casa de cultură e închisă, iar cinematograful are demult lacătul pe uşă.