(Last Updated On: September 12, 2019)

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă continuă baletul electoral care să-i propulseze în turul doi al alegerilor prezidențiale. Viorica se face că propune miniștri, Iohannis se face că-i respinge, totul pentru ca Guvernul să rămână în funcție până după alegeri sau cât mai aproape de alegeri.

Președintele Klaus Iohannis va avea o primă reacție după propunerile înaintate de premierul Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, la ora 17. Conform unor surse politice, Președintele ar urma să respingă cele șase propuneri de miniștri, anunță Digi 24.

Surse: Klaus Iohannis va respinge miniștrii propuși de Viorica Dăncilă. Declarație de presă la ora 17 1

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că îi va trimite președintelui Klaus Iohannis propuneri pentru mai multe ministere după discuțiile pe care le-a avut cu disidenții din ALDE. Dăncilă propune trei parlamentari din partidul lui Tăriceanu și înaintează propuneri pentru Ministerul de Interne, unde expiră interimatul lui Mihai Fifor și pentru Ministerul Educației. De asemenea, Viorica Dăncilă transmite și propunerea pentru postul de vicepremier pe probleme economice.

Propunerile sunt:
Grațiela Gravilescu (ALDE)- Ministerul Mediului
Ion Cupă (ALDE)- Ministerul Energiei

Alexandru Băișanu (ALDE) – Relația cu Parlamentul
Camelia Gavrilă – Ministerul Educației

Dan Chirilă – Ministerul de Interne
Dan Matei (consilierul lui Dăncilă) – vicepremier pentru probleme economice