(Last Updated On: August 14, 2019)

Autoritățile din România sunt incapabile să construiască autostrăzi. Atunci când reușesc să construiască totuși câțiva la kilometri le țin închise.

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, care are o lungime de 22 de kilometri, a fost recepționat însă nu poate fi deschis traficului pentru că recepția lucrărilor la lotul 3 nu a fost finalizată. Pe lotul 3 se află bretelele care ar fi trebuit să descarce traficul, însă din cauză calității slabe a lucrărilor de pe lotul 3, porțiunea nu a fost recepționată de CNAIR, anunță Digi 24.

Vitalie Cojocari: Premieră incredibilă pentru infrastructura Românească. Așa ceva nu am mai pomenit și trebuie să vă spun și vouă, ca să vă șochez. Sau să vă fericesc, doar sunteți contemporani cu aceste minți luminate de la Transporturi, CNAIR, care… au creat prima autostradă Muzeu din lume.

Mai întâi să vă ofer un mic background. Deci, undeva în Ardeal se construiește de ani buni o autostradă blestemată. Aceasta este între Lugoj și Deva. Este o bucată de autostradă de aproape 100 de km, din mult mai marea autostradă care va trebui să lege(nu știu cine va mai prinde ziua respectivă) Bucureștiul de vama Nădlac.

Această Lugoj – Deva este la rândul ei împărțită în 4 bucățele mici și dată unor firme spre construcție. Astăzi ar fi trebuit să circulăm pe lotul 4 de peste 20 de km, undeva în HD(Hunedoara), între două localități(Șoimuș și Ilia). Lotul 4 este gata, este funcțional, dar teoretic. Practic – îl vom putea admira din poze, din imagini, ca astea pe care le vedeți în clip și pe care CNAIR le-a și dat publicității.

Un adevărat muzeu în aer liber. Unul al birocrației, incompetenței, indolenței, bătăii de joc!!!

Ce s-a întâmplat? Păi, simplu. Nu e gata lotul 3. Nu știm când va fi, sperăm cât de curând, doar sperăm. Teoretic și aici s-ar putea circula, dar nu s-a făcut recepția lucrării. De ce? Nu mă întrebați. Ministerul, constructorul, consultantul, CNAIR au un milion de explicații care se reduc la una singură: nu e vina noastră.

Bine, veți spune, dacă nu e gata lotul 3, de ce nu circulăm pe 4? Și aia e.

Nu se poate, dragi șoferi români! Nu se poate! Bretelele de acces de pe DN pe autostradă sunt pe lotul 3, iar ministerul, CNAIR, constructorul, consultantul nu au putut prevedea acest lucru. S-au trezit fix în ziua inaugurării că nu au acces pe o autostradă nouă. Paradoxal este că nici nu se pot înțelege să se poată cumva folosi bretelele de acces până e gata lotul 3. Nu mă întrebați de ce! Din nou toată lumea dă vina pe toată lumea.

În tot acest vacarm mă gândesc cu tristețe la Kafka și la cât material ar fi avut el pentru minunatele sale opere. Dar apoi mă gândesc la noi, la români și cu tristețe îmi amintesc de DNA, cât material ar avea procurorii pentru dosarele lor…”

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!