(Last Updated On: August 13, 2019)

Vacanță de coșmar pentru sute de români care au rămas blocați pe insula Samothraki, din nordul Greciei. Feriboturile care asigurau legătura cu continentul s-au defectat. Pe insulă s-au declanșat mai multe incendii de vegetație.

Oamenii se plâng că au rămas fără bani, fără mâncare și că dorm pe unde apucă. O nouă navă ar urma să vină abia miercuri, scrie presa elenă.

(Video) Update. Sute de români blocați în Grecia. Au izbucnit incendii. Mihaela: „Ce putem face? Are cineva vreo idee?? Sunt in portul de pe insula Samothraki (Grecia) de ieri dimineață de la 8. Trebuia sa avem ...” 1

O româncă blocată pe insulă acuză oficialii greci că au dat informații contradictorii: „Problema ține, de fapt, de mai multe zile și am aflat puțin câte puțin în ultimele noastre zile de vacanță. Ne-am chinuit să căutam cazări, bineînțeles că totul era complet full, oamenii s-au culcat pe jos, pe izoprene, în vânt, prin mașini, care cum a putut. Continuăm să fim ademeniți cu câte un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel încât nu putem nici să ne facem vreun plan. Nimeni nu pare să depună vreun efort activ să rezolve situația”.

Mihalachi Elena Luiza: „Sunt in portul de pe insula Samothraki (Grecia) de ieri dimineata de la 8. Trebuia sa avem feribot la ora 11. Acum, 26 de ore mai tarziu, suntem inca in incertitudine, sechestrati pe insula. Nimeni nu ne da nicio informatie, nimeni nu ne-a spus absolut nimic despre ce se intampla sau ce urmeaza sa se intample. Problema tine, de fapt, de mai multe zile si am aflat putin cate putin in ultimele noastre zile de vacanta.

Prima oara, cica li s a stricat sistemul online de achizitionat bilete. Mai apoi, cica li s-au stricat navele. Apoi, abia cu o zi inainte de data programata a plecarii noastre (alaltaieri), cica a intrat alta nava a unei alte firme pe itinerariu, care a venit noaptea tarziu, nerespectand niciun program, nicio ora, fara nicio informatie si care a ajuns pe continent (in Alexandroupolis) la ora 1 noaptea.

Cand am ajuns noi in port, ieri dimineata, ni s-a spus ca nava va veni la ora 19 (desi noi am fi avut bilet pt ora 11). Peste multe ore, am aflat ca de fapt nava va veni la 21. Am primit toate aceste informatii sunand in portul din Alexandroupolis, pe la consulate, facand vizite pe la autoritatea portuara s.a.m.d., insa absolut niciuna nu a fost corecta. De fapt, pe la ora 00:30, nava a ajuns f aproape de port, dupa care s-a intors inapoi, sub privirile noastre disperate.

Din nou nicio informatie. Ne-am chinuit sa cautam cazari, bineinteles ca totul era complet full, oamenii s-au culcat pe jos, pe izoprene, in vant, prin masini, care cum a putut. Noi am gasit un hotel la suprapret unde au incaput jumatate dintre noi.

Nu ne-am putut caza in alt orasel/sat de pe insula pentru ca masinile trebuiau sa ramana in coada pentru feribot. Azi de dimineata ne trezim ca din cauza conditiilor meteo, care trebuia sa plece din Alexandroupolis la ora 9 (de care, de asemenea, nu stiam ca a existat vreodata) , va pleca, de fapt, la ora 15:45, dar ca de fapt nici despre acesta nu se stie sigur daca va veni.

Acum o ora aflam ca nici astazi nu exista feriboturi, tot din cauza vantului. Acum aflam ca de fapt e posibil ca nici maine sa nu plecam. Cu toate astea, continuam sa fim ademeniti cu cate un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel incat nu putem nici sa ne facem vreun plan. Stie cineva ce se poate face? Cumva, toata chestia asta pare cusuta cu ata alba si nimeni nu pare sa depuna vreun efort activ sa rezolve situatia. Oamenii raman fara bani, fara cazari, fara informatii si nimeni nu face nimic. Ce putem face? Are cineva vrwo idee??”

Și în timp ce unii încearcă disperați să părăsească insula, alții vor să ajungă în Samothraki, unde au rezervări. Hotelierii spun că se confruntă cu foarte multe vacanțe anulate, anunță Digi 24.

Și pentru ca haosul să fie complet, în apropiere de port au izbucnit incendii de vegetație. Pompierii locali au fost deja anunțați că nu vor primi întăriri, tot din cauză că nu există curse.

Cristi Minculescu: „Foc pe Insula Samothraki!!!”
(Video) Update. Sute de români blocați în Grecia. Au izbucnit incendii. Mihaela: „Ce putem face? Are cineva vreo idee?? Sunt in portul de pe insula Samothraki (Grecia) de ieri dimineață de la 8. Trebuia sa avem ...” 2
Vezi aici Video:

Problemele au început acum o săptămână, când feribotul SAOS 2 s-a stricat. Singura legătură cu restul continentului a rămas un vapor care putea transporta doar pasageri nu și mașini. Vineri, autoritățile elene au anunțat că au găsit o altă navă, Azores Express, care poate transporta și vehicule și care urma să înceapă activitatea de sâmbătă. Dar la prima cursă nu a putut ajunge la destinație din cauza vremii, iar apoi s-a defectat.

De atunci, insula Samothraki e ruptă, practic, de restul lumii.

Oficialii greci au anunțat că abia miercuri va veni un feribot rapid care să transporte turiștii.