(Last Updated On: August 16, 2019)

O întreagă dezbatere a început pe Facebook după ce un militar american a leșinat lângă președintele Iohannis. Unii spun că e bine că Iohannis nu a avut nicio reacție, nu era datoria lui. Alții reamintesc gestul lui Emil Boc care nu l-a lăsat pe ambasadorul Franței să cadă bolovan lângă el. A acționat omenește.

Pe Facebook, Dragos Hahaianu a scris: „În urmă cu câțiva ani, tot în timpul unui discurs, de ziua Franței, ambasadorului Franței i s-a făcut rău si a lesinat. Emil Boc (premier la vremea aceea) l-a ținut voiniceste timp de aproape jumătate de minut, până la intervenția asistenților medicali. Asta desi ambasadorul era deosebit de masiv si cu un cap mai înalt.

(Video) Klaus Iohannis vs Emil Boc. Dragos: „În urmă cu câțiva ani, tot în timpul unui discurs, de ziua Franței, ambasadorului Franței i s-a făcut rău si a lesinat. Emil Boc (premier la vremea aceea) l-a ținut voiniceste timp de aproape jumătate de minut, până la ...” 1

Ce-ar fi fost ca Boc să-l fi lăsat să cadă plească lângă el, pe ideea că protocolul nu prevede intervenția premierului?

Orice scuze i-ar găsi suporterii, oricât l-ar scărpina între cornițe, imaginea cu un om căzut (fie el soldat, american si de culoare) lângă președintele care-si citeste imperturbabil compunerea despre importanța zilei de Sf. Maria, după care-si pune palma-n c.r si pleacă, fără ca măcar să privească cu atenție si îngrijorare, e de-a dreptul grețoasă.

Pur si simplu, grețoasă”.

Alexandru Munteanu: „pentru cei care nu știu sau nu vor să ceară mai mult de la un președinte de țară, un exemplu de reacție umană: de îndată ce observa, se oprea și întreba dacă situația este stabilă, cerea să i se spună care este starea militarului, dacă observa de la început putea cere la microfon intervenția unui medic, fără să se clintească de la pupitru, apoi putea zice: acum că este în siguranță, permiteți-mi să închei discursul, care poate a fost prea lung și, nu înainte, de a mulțumi militarilor care sunt aici de la primele ore ale acestei zile de sărbătoare! mulți dintre cei care au comentat acestă poveste pe grupuri, bravează în susținerea unui șef de stat și al armatei care prin simpla atitutidine să ceară debarasarea căii sale de vreun leșinat, deși aici nu este cazul unui lider ultra-riguros, ci doar de un om cu lipsă de reacție”.

Vezi aici Video cu Klaus Iohannis:

Vezi aici Video cu Emil Boc:

Cine a acționat omenește? Emil Boc sau Klaus Iohannis.