(Last Updated On: August 24, 2019)

Au fost luate primele măsuri de autorități în cazul șarpelui din Kaufland, găsit între roșii.

Comisarii OPC au acordat astăzi o amendă de 10.000 de lei și au confiscat 68 de cutii de roșii cherry și aproape 6 kilograme de smochine, anunță bizbrasov.ro.

Șarpele a fost omorât de angajații magazinului. Făcea parte dintr-o specie protejată de lege, spune Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare (DSP) Covasna, Siko Barabasi Sandor.
Update. Șarpe la Kaufland. Ce amendă a primit magazinul de la Protecția Consumatorului 1
(Sursa poza Biszok Attila-Zsolt)

“După ce am fost alertaţi (…), am luat legătura cu conducerea magazinului şi cu un herpetolog cu care colaborăm şi ne-am deplasat imediat să prindem şarpele care a fost văzut pe raftul cu roşii şi să îl eliberăm în natură, dar, din păcate, până am dat toate telefoanele şi am ajuns acolo, şarpele a fost lichidat de angajaţi, care, desigur, au intrat în panică.

(…) Şarpele de casă este o specie protejată de lege şi e chiar util omului, deoarece consumă insecte, şoareci, iar cei mai mari chiar şi pui de şobolan. Acesta avea în jur de 70 de centimetri şi era un exemplar frumos. (…) A fost găsit pe cutiile cu roşii. Nu ştim exact cum a ajuns în supermarket, dar e posibil să fi fost adus în cutiile cu smochine. (…)

Nu e exclus să fi fost în lăzile cu smochine care au fost ţinute la frig, din cauza frigului el a stat într-o stare de semihibernare, iar când a ajuns la căldură, în magazin, să se fi trezit”, a explicat pentru Agerpres şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Covasna, informează Digi 24.

Conducerea magazinului a precizat că imediat după semnalarea prezenţei şarpelui în magazin a retras toate cutiile cu smochine proaspete şi a luat măsuri de igienizare.