(Last Updated On: August 11, 2019)

Tamara Buciuceanu Botez a împlinit sâmbătă 90 de ani. Ea a fost vizitată de Fuego. Este una dintre cele mai apreciate actrițe române de teatru, film și televiziune din generația de aur.

În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie ce a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, Tamara Buciuceanu a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a regelui Mihai I al României, decorație înmânată de principesa moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române.

Paul Surugiu-Fuego: „Sunt tare fericit! Am ajuns ieri la doamna TAMARA BUCIUCEANU BOTEZ și i-am făcut o bucurie, stând câteva ore la povești, nedându-ne seama cum trece timpul! Telefonul a sunat permanent, iar dumneaei este împlinită că lumea nu a uitat-o, că îi este aproape și că poate, dincolo de orice, să inspire prin imensitatea carierei sale! S-au scurs zeci de amintiri și reciproc, ne-am încărcat cu energie pozitivă.

(Foto) Tamara Buciuceanu Botez a împlinit 90 de ani. Fuego: „Sunt tare fericit! Am ajuns ieri la doamna TAMARA BUCIUCEANU BOTEZ  ..Asta e ea – pozitivitate, bunătate, naturalețe și o luciditate cum rar ți-e dat să vezi! I-am dus tort, am ciocnit și i-am oferit, simbolic, distincția „DRAG DE ROMÂNIA MEA!”, pentru tot ce înseamnă ea în această țară pe care a marcat-o definitiv cu talentul său suprem!” 1

(Foto) Tamara Buciuceanu Botez a împlinit 90 de ani. Fuego: „Sunt tare fericit! Am ajuns ieri la doamna TAMARA BUCIUCEANU BOTEZ  ..Asta e ea – pozitivitate, bunătate, naturalețe și o luciditate cum rar ți-e dat să vezi! I-am dus tort, am ciocnit și i-am oferit, simbolic, distincția „DRAG DE ROMÂNIA MEA!”, pentru tot ce înseamnă ea în această țară pe care a marcat-o definitiv cu talentul său suprem!” 2

Asta e ea – pozitivitate, bunătate, naturalețe și o luciditate cum rar ți-e dat să vezi! I-am dus tort, am ciocnit și i-am oferit, simbolic, distincția „DRAG DE ROMÂNIA MEA!”, pentru tot ce înseamnă ea în această țară pe care a marcat-o definitiv cu talentul său suprem!

Noi ne vedem de la 15.00, la TVR 2, la emisiunea pe care doamna Tamara mi-a mărturisit că nu o ratează niciodată, fiind pe placul dânsei ceea ce facem noi! Mulți ani fericiți, doamnă a teatrului românesc, TAMARA BUCIUCEANU BOTEZ! ”