(Last Updated On: August 10, 2019)

Tatăl Biancăi Andreescu a vorbit despre cum i-a ajutat federația de tenis din Canada și spune că același lucru nu ar fi fost posibil în România.

Bianca Andreescu, jucătoarea canadiană de origine română aflată pe locul 27 WTA, a reușit un meci extraordinar, vineri, în sferturile de finală de la Rogers Cup 2019, și a eliminat-o pe Karolina Pliskova, nr. 3 WTA, într-un meci în care a avut un set câștigat la 0 în fața experimentatei sportive din Cehia.

Spectaculos! Bianca Andreescu o învinge pe Karolina Pliskova și se califică în semifinalele Rogers Cup. Tatăl Biancăi: „În primul rând, suntem români, apoi canadieni” 1

După un start de meci perfect, în care Bianca Andreescu i-a luat primul set Karolinei Pliskova în jumătate de oră, fără ca cehoaica să poată câștiga vreun game, a urmat un set 2 mai dificil pentru sportiva din Canada, care a avut nevoie de intervenția medicului și a apărut apoi cu un bandaj la coapsa dreaptă.

A fost un set câștigat de Karolina Pliskova cu 6-2, pentru ca în decisiv, Bianca Andreescu să lupte extraordinar, așa cum ne-a obișnuit, și să și-l adjudece cu 6-4. A fost cel mai lung set, care a durat aproape trei sferturi de oră, în condițiile în care întreaga partidă a ținut aproape o oră și trei sferturi. Este al patrulea meci de la Rogers Cup în care Bianca Andreescu ține piept cu brio unei lupte încheiate prin set decisiv.

Nicu, tatăl Biancăi Andreescu, s-a stabilit în Canada la scurt timp după terminarea facultăţii. Vorbeşte şi acum româneşte perfect şi a povestit câte sacrificii a făcut ca fiica lui să-şi urmeze pasiunea în tenis.

De la 7 la 11 ani, Bianca a jucat în România, la Piteşti, apoi a intrat în programul de pregătire al federaţiei canadiene. Acum, când abia a împlinit 19 ani, are un trofeu WTA şi câştiguri de aproape două milioane de euro, scrie Digi 24.

Nicu Andreescu, tatăl Biancăi Andreescu: În Canada, federația a ajutat-o foarte mult, a ajutat-o cu antrenor, cu facilități… nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi rămas în România. Viața noastră a fost în jurul ei… tenis, tenis, tenis. E o luptătoare și cred că are un mental foarte puternic, nu vrea să renunțe ușor.

Nicu Andreescu: Aș vrea să mulțumesc tuturor din România care o susțin. Știu că Bianca încearcă și ea să mulțumească, dar limba română e mai dificilă pentru ea. Suntem mândri, suntem români în primul rând, dupa aceea canadieni… Suntem foarte mândri că are susținători și în România și în Canada.