(Last Updated On: August 26, 2019)

Scriitoarea Irina Binder povestește experiența avută într-un Hypermarket din Brașov. Ea a fost luată la rost de casieră pentru că nu folosește multe pungi de plastic.

Irina Binder: „Hipermarket în Brașov. Într-o pungă am pus un ardei mare, 3 banane și un dovlecel. Pe fiecare am lipit eticheta de la cântar.
– De ce nu ați pus fiecare produs în pungă? – m-a întrebat casiera.
– Nu-mi plac pungile din plastic și fac rău planetei. 🙂
– Dar trebuie fiecare produs cântărit separat în pungă.
– Fiecare produs are eticheta pe el. Am făcut economie de pungi.
– Dar sunt gratis pungile, doamnă.

Scriitoarea Irina Binder, luată la rost de casieră pentru că nu folosește multe pungi de plastic: „Hipermarket... Într-o pungă am pus un ardei mare, 3 banane și un dovlecel. Pe fiecare am lipit eticheta de la cântar....-De ce nu ați...” 1

Ce să mai spun?
Dacă sunt gratis să facem risipă. Planeta duce lipsă de poluare și de mizerie.

Vă îndemn să facem economie, să punem într-o singură pungă (sau două dacă nu încap) toate produsele cântărite. Eventual să lăsăm în cutia cu sugestii și reclamații cereri de a se înlocui pungile de plastic cu pungi de hârtie. Și, atât cât putem, să îi ajutăm și pe ceilalți să înțeleagă cât sunt de inutile dar nocive pungile”.

În schimb, Lidl anunță că a scos complet de la vânzare produsele de plastic de unică folosință și testează alternative pentru pungile de la raioanele de legume și fructe și brutărie, anunță Europa FM. 

Începând cu 15 august 2019, Lidl a renunțat la vânzarea în magazinele sale a articolelor de unică folosință din plastic, cum ar fi pahare, farfurii adânci și întinse, dar și tacâmuri și paie. Totodată, Lidl va începe în acest an testarea unei soluții de tip sacoșă reutilizabilă pentru cântărirea și transportul fructelor și legumelor din Piața Lidl, dar și a pungilor din plastic compostabil, analizând viabilitatea acestui material ca alternativă la plasticul subțire.