Ramona Strugariu: „Litoralul este murdar. Trotuarele sunt distruse şi pline de gropi. Stațiunile arată ca nişte talciocuri dezlânate şi triste. Constanța are zone întregi cu aspect de sat părăsit, iar imaginea cazinoului, pe faleză, descuamat şi cu rănile la vedere, îţi  ..”

Viorica Dăncilă i-a adunat pe social-democrați în acest weekend la mare în încercarea de a-și consolida poziția în partid și de a pune la punct o strategie pentru a trece cu bine de votul din Parlament pentru confirmarea noii structuri a Guvernului. Aceasta a lăudat rezultatele PSD Constanța. În realitate nu prea se văd rezultatele.

Vineri, la sosirea la Constanța, Viorica Dăncilă și alți lideri PSD au fost întâmpinați cu huiduieli de câțiva protestatari, informează digi24.ro.

Ramona Strugariu a scris pe Facebook: „Viorica Dăncilă, la mare: “Am discutat despre rezultatele comunităţilor locale din județul Constanța, despre rezultatele PSD în Constanța”.

Tocmai am fost în județele Constanța şi Tulcea. Litoralul este murdar. Trotuarele sunt distruse şi pline de gropi. Stațiunile arată ca nişte talciocuri dezlânate şi triste.
Constanța are zone întregi cu aspect de sat părăsit, iar imaginea cazinoului, pe faleză, descuamat şi cu rănile la vedere, îţi ridică lacrimile în gât.

Ramona Strugariu: „Litoralul este murdar. Trotuarele sunt distruse şi pline de gropi. Stațiunile arată ca nişte talciocuri dezlânate şi triste. Constanța are zone întregi cu aspect de sat părăsit, iar imaginea cazinoului, pe faleză, descuamat şi cu rănile la vedere, îţi  ..” 1

Sute de bijuterii arhitectonice, care ar face cinste Europei, oricând şi în fața oricui, zac în ruină.

Faleza din Tulcea este, cred, dintre toate, cea mai dramatică imagine. Un loc care putea fi unic, prin farmecul lui şi potențialul lui turistic. Am mai văzut un peisaj asemănător în Ciprul de Nord, unde un oraş întreg a fugit de război în câteva ore şi totul a rămas intact, zeci de ani, în aşteptarea unor suflete, prăbuşindu-se lent şi neputincios.

Sunt crevase adânci în betonul promenadei. Un gard de metal vopsit în albastru plumb, scofâlcit şi murdar, desparte valurile de betonul sfărâmat. Bărci vechi, ancorate haotic, răsar din când în când de-a lungul drumului, agățate aproape de gard, până la Autoritatea Navală, vecină cu o autogară prăpădită.

Vis-a-vis, blocuri comuniste, verzi şi gri, nerenovate, separă acelaşi beton crăpat de oraş. Un oraş trist, în care oamenilor le dau lacrimile, la propriu, pe stradă, fiindcă nu mai au medici, pentru că nu reuşesc să facă niciun fel de cursuri de recalificare/dobândire de noi competențe (cursuri plătite chipurile din bani europeni şi a căror organizare este amânată cu lunile), pentru că le-au plecat peste 10 000 de suflete unde au văzut cu ochii, în ultimii ani. În 2018, spun statisticile, județul Tulcea era al nouălea cel mai depopulat județ al României. În ultimii 25 de ani, și-a pierdut 11% din populație – la nivel de domicilii declarate în buletin. Realitatea arată mult mai rău de atât, spun oamenii. “Ne întrebăm dacă în oraş mai suntem 50 000.” În satul Haidar mai sunt locuite 2 case.

Problema falezei Tulcea se tot dezbate de mai bine de 20 de ani. Iar acum, în prag de alegeri, consiliul local a venit cu o idee genială. Mai toarnă nişte beton pe deasupra.

Bani au fost şi sunt, din PNDL sau din fonduri europene, cu nemiluita. De fapt, Tulcea a dat cel mai dinamic şi mai exemplar model de afacere cu statul, firma fantoma a preotului- consilier în Ministerul Dezvoltării Mădălin Iscru, firmă care nu are niciun angajat, are cifra de afaceri zero, insă cu toate acestea a castigat peste 130 de contracte in mai multe judete ale tarii. Pentru exemplificare, cât stau pe litoral, membrii PSD pot viziona în proiecție pe un ecran în aer liber, la malul mării, celebra anchetă Recorder despre Dumnezeul achizițiilor.

Şi eu felicit comunitățile PSD şi autoritățile locale din aceste două județe. Nici dacă s-ar fi străduit, nu le-ar fi reuşit distrugerea cu premeditare atât de armonios. Arată exact ca un plan integrat de ruină regională, care a reuşit impecabil de bine.

Dacă tot e la mare, poate vizitează doamna premier aceste locuri, înainte de a lăuda realizările locale ale partidului. Nu se pot renova cazinoul şi toate acele clădiri, nu se luminează fețele oamenilor fiindcă li se întorc copiii acasă şi nici nu se întâmplă miracole cu locurile de muncă şi situația din spitale în două zile. Dar poate vopseşte cineva gardul.

Ruşinea ruşinii ar trebui să vă fie. Ruşine să atingeți pământul, darămite betonul crăpat.”