(Last Updated On: August 19, 2019)

Călătoria cu trenul în țările vestice este o plăcere, la noi este o rușine. Acolo călătoresc cu 300 de kilometri la oră, la noi trenurile mizerabile se târăsc cu 30 de kilometri la oră.

Pe Facebook, Oana-Mihaela Belbea, călătorind la Roma a scris: „Sa pleci la ora fixa și cu 300 km /h cu trenul…. Oare la noi?…. Neh… Niciodată!!!!”
Oana, în Italia: „Sa pleci la ora fixa și cu 300 km /h cu trenul.... Oare la noi?.... Neh... Niciodată!!!!” 1

Ond Skab: „Astazi mi-am incalcat un juramant facut acum vreo 15 ani, acela de a nu mai calca in viata mea intr-un tren C.F.R.. Dar, fortat de imprejurari, pentru ca la autobuz 3 curse aveau toate locurile rezervate, am decis sa iau trenul, sau ce a fost ala. Lucrurile au mers bine inca de la inceput. Desi eu aveam bilet pentru Inter Regio (fostul accelerat), vagoanele erau pentru curse Regio (personal), adica etajate, fara prize si un minim confort, asa cum auzisem.
Oana, în Italia: „Sa pleci la ora fixa și cu 300 km /h cu trenul.... Oare la noi?.... Neh... Niciodată!!!!” 2

M-a linistit totusi cineva ca exista aer conditionat, desi eu n-am crezut pana nu a inceput sa sufle de sub scaune si printr-un gratar infect de langa geam niste aer, nu mult, doar cat sa nu mori si sa nu simti mirosul infect de WC care bantuie vagoanele. Si am ajuns pe la Rosiori, unde ceva a facut poc, s-a rupt ceva pe la locomotiva si am ramas fara aerul conditionat :))).

S-au facut aia ca repara pe acolo vreo jumatate de ora, dar degeaba. 30 de minute e timpul de la “Bucale” in care astepti confirmarea ca poti pleca cu cuptorul si asa.

Nu isi poate da nimeni seama ce a fost in apoi in tren: caldura insuportabila si mirosuri de nedescris. La un moment dat am vazut spre mirarea mea ca mai pun o locomotiva, desi trenul avea doar 4 vagoane iar viteza medie de rulare e pe undeva la 50 km/h, in unele cazuri pe portiuni destul de mari se merge si cu 10 km/h.

Explicatia e ca probabil se asteapta in orice moment sa crape cate una si mai baga alta cazatura de rezerva, sa nu mai stea lumea 3 ore pana vine alta de la Bucuresti, sau din doua fac una in caz ca cedeaza ambele jafuri. In final am pornit si n-a durat mult pana cand am ramas si fara lumina, ca deh, tocmai ce se lasase intunericul si probabil s-a activat vreun senzor de ultima generatie.

Totul e bine cand se termina cu bine si am ajuns la fix. La fix o ora de cea scrisa pe bilet. Daca acolo era trecuta ora de sosire 21:03, asta a ajuns la fix 22:03. Asa precizie mai rar, dar pot fi multumit ca macar a nimerit gara.

Mai lipsea sa porneasca lumina si aerul conditionat. Unii ar putea zambi ironic si pot spune ca am scapat ieftin cu doar o ora intarziere. Apropo de ieftin, toata bataia asta de joc a costat 73 de lei, desi pe site si pe bilet scrie 72,60 dar duduia de la ghiseu tine cu firma si mi-a zis din start 73. (…)”

Călătorie de coșmar și pentru 50 de persoane care au circulat, joia trecută, pe ruta Baia Mare – București, anunță Stirile Pro Tv. Timp de nouă ore, oamenii nu au avut curent electric în vagon și au fost nevoiți să stea în beznă și să îndure, îmbrăcați în haine subțiri, temperaturile scăzute ale nopții.

Mulți nu au putut să își încarce telefoanele mobile să ia legătura cu cei dragi, iar angajații CFR multă vreme nu le-au dat nicio explicație.

În final, după nouă ore, situația s-a remediat în Brașov, când a fost adusă o nouă locomotive, pentru că cea care pornise din Baia Mare nu a fost pregătită.