(Last Updated On: August 13, 2019)

O fată este urcată cu forța într-o mașină în mijlocul Bucureștiului. Lumea nu intervine, o tânără sună la 112. Poliția se mișcă cu talent ca în cazul Caracal.

Pe Facebook, Roxana Grosu a scris: „Înainte cu 3-4 secunde de poza asta, individul care urca in mașină trăgea o fata de par si o împingea in mașină, fără voia ei, in spate la Intercontinental.

O nouă răpire tip Caracal? Roxana Grosu: „Individul care urca in mașină trăgea o fata de par si o împingea in mașină, fără voia ei ...Am reușit sa fac poza asta. M-a înjurat, a încercat sa vina după mine, dar a renunțat. Am sunat imediat la 112...Polițistul din centrala dăduse numărul meu greșit, iar echipele de pe teren treceau pe lângă mine, dar nu opreau, deși eram ...” 1
O nouă răpire tip Caracal? Roxana Grosu: „Individul care urca in mașină trăgea o fata de par si o împingea in mașină, fără voia ei ...Am reușit sa fac poza asta. M-a înjurat, a încercat sa vina după mine, dar a renunțat. Am sunat imediat la 112...Polițistul din centrala dăduse numărul meu greșit, iar echipele de pe teren treceau pe lângă mine, dar nu opreau, deși eram ...” 2

Lume pe strada, nimeni nici măcar nu a strigat la el sa o lase, darămite sa intervină. Am reușit sa fac poza asta. M-a înjurat, a încercat sa vina după mine, dar a renunțat. Am sunat imediat la 112.

Am povestit întâmplarea operatoarei. Apoi polițistului. Le-am zis ca am si poza. La un sfert de ora, când mergeam spre casa, m-au sunat sa revin la “locul faptei”. Era deja 10.20 seara. Ma întorc. Aștept 20 de minute.

Polițistul din centrala dăduse numărul meu greșit, iar echipele de pe teren treceau pe lângă mine, dar nu opreau, deși eram poziționată fix unde stabilisem cu ei. Într-un final, ajung 3-4 jandarmi si vreo 4 polițiști. Reiau povestea.

Îmi iau datele de pe buletin. Încep sa discute prin stație de ce secție tine zona respectiva. Îmi zic sa aștept alt coleg. Vine. Ii povestesc si lui. Se uita nedumeriți la ce camera putea prinde scena – in centrul Bucureștiului, la Universitate!!!

Îmi zic sa aștept sa vina si “grupul operativ”. Vine un puștan de maximum 23 de ani. Ii povestesc si lui. Îmi spune sa țin telefonul aproape ca mâine s-ar putea sa ma sune sa vin sa dau o declarație.

La secția 1. Sau la 6. Nu se știe încă sigur. Intre timp s-a făcut ora 23.20. Chem pe cineva sa ma ducă acasă cu masina pentru ca era foarte putin probabil sa mai prind transportul public. O ora si 20 de minute. In Bucuresti, capitala Romaniei”.

Oana Dimofte: „M-a rupt povestea de la Intercontinental. M-a rupt, pe bune. O găsiți mai jos, pe wall-ul meu.
Pentru mine, filmul despre a fi părinte nu a fost niciodată despre teme precum alăptare, înțărcare, scutece textile, suzete sau alte chestii care au legătură doar cu un anumit părinte și un anumit copil.

Filmul ăsta, așa cum l-am văzut eu cu mult înainte de a avea un copil, a fost, într-o foarte mare parte, despre societate. Noi (Dan și cu mine) putem să reglăm cu a noastră cam orice. Când apare societatea în peisaj, lucrurile scapă de sub control și se schimbă.

Am luat în calcul să plecăm de aici. Am stat, am sucit, am răsucit și ne-a dat cu prea multe virgule. Ni se pare mai potrivit pentru noi să rămânem aici. În România.
În România Alexandrei. În România Colectiv-ului. În România nosocomialelor. În România statisticilor dezastruoase despre violență domestică, despre educație, despre agresiuni, despre orice.

Salut, politicienilor.
Ce mi-aș dori eu acum de la voi ar fi să îmi spuneți cum facem noi ca, în situația în care fii-mea ajunge să fie urcată cu forța într-o mașină, oamenii din jur să facă ceva. Orice. Dar ceva. Cam asta cred eu că înseamnă o societate. Politicienilor, spuneți că vreți să transformați societatea noastră în ceva mai bun. Vă rog, spuneți-mi cum facem.

Erica e înghesuită într-o mașină.
Erica sună la 112.

Erica e jefuită în autobuz.
Erica strigă după ajutor.

Voi, cei care spuneți că România se poate schimba, spuneți-mi cum facem să îi sară măcar UN om în ajutor. Iar Poliția să nu aibă nevoie de o oră și 20 de minute ca să își miște posteriorul.

Cum facem?
Aveți circa 10 ani la dispoziție. Teoretic. Pentru fii-mea. Pentru alți copii, mult mai puțin.
The floor is yours”.

În altă ordine de idei, Mama Luizei Melencu, adolescenta de 18 ani ucisă la Caracal, a afirmat că anchetatorii caută un lănțișor al fetei sale într-un canal din casa lui Gheorghe Dincă, suspectul principal de crimă, informează Realitatea TV.

”Se caută un lănțișor cu 3 inimioare. Luiza nu purta alte bijuterii. Noi nu știm nimic. Vreau să îmi iau familia și să ne revoltăm, după ce avocatul nostru a fost amenințat de procurori că va fi îndepărtat din anchetă.

Mâine se fac patru luni de la dispariție și noi nu știm un răspuns concret despre copilul nostru. Eu am muncit pentru el. Ne-au luat-o vie, nu ne-au luată-o moartă. Ne-au răpit-o vie, nu moartă. Procurorul Vasilescu ne-a umilit.

Ultimul cuvânt pe care i l-am spus: ”Luiza, mamă, să ai grijă, în ce mașină te urci!”. Ea pleca mereu însoțită. Acum a fost prima dată când a plecat neînsoțită și nu s-a mai întorc”, a spus mama Luizei Melencu la RTV.

Pe de altă parte, avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, a declarat că Gheorghe Dincă nu este nebun şi a cerut autorităţilor ca acesta să fie păzit bine, ca “să nu poată să fie sinucis