(Last Updated On: August 20, 2019)

Posta Română este o instituție învechită, care nu s-a adaptat cum trebuie cerințelor moderne, motiv pentru care tot mai puțini apelează la ea.

Norma-Nathalie Nitescu a scris pe Facebook: „Există un loc în care se concentrează, ca într-o capsulă de parfum cu esență tare, tot ce merge prost în țara asta: oficiile poștei române.
Din cinci ghișee sunt deschise doar două, dintre cele două deschise la una dintre ele o funcționară nu lucrează, molfăie dintr-o prăjitură și vorbește cu gura plină cu singura funcționară care are mișcări încetinite parcă de un mecanism acționat de o cheiță invizibilă pe care o are probabil înfiptă în spate și pe care nu a mai rotit-o nimeni de zeci de ani.

Norma-Nathalie Nitescu: „Există un loc în care se concentrează, ca într-o capsulă de parfum cu esență tare, tot ce merge prost în țara asta: oficiile poștei române. Din cinci ghișee sunt deschise doar două, dintre cele două deschise la una dintre ele o funcționară...” 1

Rândul de opt clienți așezați în șir indian în fața singurului ghișeu așa-zis funcțional e un spectacol cu opt caractere care reacționează în opt feluri diferite, de la privit indiferent în telefon la bălăngănit nervos de pe un picior pe altul, de la tăcere docilă la un “asta e bătaie de joc” spus cu voce suficient de tare ca să audă toți vecinii de rând, dar totuși nu chiar atât de tare încât să deranjeze funcționarele.

Pensionara care intră în oficiu, trece de tot rândul și se duce direct la doamna cu prăjitura: – Bună seara, Viorica, am tare mare nevoie de ajutorul tău, te rog mult dă-mi pensia în seara asta că nu mai am bani deloc și nu pot să aștept până vine poștașul mâine. – Nu se poate, doamna Ionescu, știți că e foarte greu, mi-e aproape imposibil să fac asta. – Viorica, te rog mult încearcă. Vai! Dar ce frumoasă te-ai făcut! Ai fost la coafor? Ce ți-ai schimbat? Tare bine îți stă! Te rog eu ajută-mă azi cu pensia. Și Viorica cea cu coafura nouă și cu prăjiura de-acum terminată se ridică într-o mare lehamite, dar se ridică totuși și se duce să aducă hârtiile necesare pentru pensia doamnei Ionescu.

Câțiva dintre cei opt cetățeni săriți peste rând de pensionara care nu mai are bani până mâine probabil o disprețuiesc în continuare pe Viorica, dar cumva o și apreciază pentru că, uite, cum s-a ridicat ea să ajute biata bătrână.

Unii dintre cei opt poate se gândesc că nu are sens să te mai scandalizezi, asta e, sistemul nu funcționează, dar din când în când Viorica poate să îți facă și un serviciu – un pic în afara regulilor, un pic discreționar, un pic arogant, dar hai că totuși a și făcut ceva bun, pe lângă faptul că a stat degeaba și a mâncat prăjitura pe banii și timpul nostru. Alții probabil că nu mai pot să gândească așa.”

În altă ordine de idei, 8 angajați de la Poșta Română au fost reținuți în luna iunie, suspectaţi că nu au livrat corespondența expediată de instanţele de judecată şi mai mult decât atât, au semnat ei de primire, în numele destinatarilor, ca să ascundă neregula, anunță Stirile Pro tv. 

Cei din conducerea instituţiei au declarat că dacă suspiciunile care planează asupra postaşilor vor fi dovedite în instanţă vor lua măsuri dure importriva angajaţilor acuzaţi acum de neglijenţă, abuz în serciziu şi fals intelectual.